Gençler sınırda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Gençler sınırda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2020 01:28

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, umutlu geldikleri müsabakada istediklerini alamadıklarını belirtip, “Kalan karşılaşmalarda ihtiyacımız olan puanları toplamaya çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligin 28. haftasında, düşme hattında bulunan Hes Kablo Kayserispor’a deplasmanda 2-0 yenilirken, maç öncesindeki kazanıp ateş hattı ile ilişkisini tümüyle kesme hedefini gerçekleştiremedi. Kırmızı-siyahlılar, bu yenilgi sonrasında 31 puanda kaldı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, umutlu geldikleri Kayseri’de istedikleri sonucu alamadıklarını dile getirip, “Kayserispor’u tebrik ediyorum. Yediğimiz gol, ilk yarıdaki planımızı bozdu. İkinci yarıda daha çok rakip sahada oynadık ancak sonuçlandıramadık. İkinci golle beraber mağlup olduk. Kalan maçlarda ihtiyacımız olan puanları toplamaya çalışacağız” diye konuştu.
Hamzaoğlu, 5 oyuncu değişikliği kuralının önemli ve güzel bir karar olduğunu da savunarak, “Bu sayede oyuncuların sağlığını koruyoruz. Kadromuzdaki diğer oyuncular da kendilerini gösterebiliyor. Genç oyuncular da bundan faydalanabilir. Çok doğru ve isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci bittikten sonra da futbol ve futbolcunun gelişimi için bu kuralın devam etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Gençler sınırda kaldı


ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Haberin Devamı

Hes Kablo Kayserispor’un Teknik Direktörü Robert Prosinecki, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Kadir Has Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Robert Prosinecki, “Uzun bir aradan sonra ligin sonuncusu değiliz. Oyuncularım inanılmaz bir gayret sarf etti. Çoğu hafta iyi maç oynuyoruz. Geçen hafta şanssız bir şekilde kaybettik. Havlu atmadık” dedi. Prosinecki, önlerindeki maçlara da aynı gayretle çalışıp, düşme hattından kurtulmak istediklerini vurguladı.

HAMZAOĞLU BU KEZ KAYBETTİ

Kayserispor ile Gençlerbirliği arasında, Kayseri’de oynanan son 7 Süper Lig maçında yine beraberlik çıkmazken, taraflar arasındaki galibiyet sayısında, Kayserispor 4-3 öne geçti. Kayserispor, Robert Prosinecki göreve geldikten sonra Süper Lig’de topladığı 15 puanın 12’sini, iç sahada kazandı.
Gençlerbirliği, deplasmanda çıktığı son 8 Süper Lig maçında 7. yenilgisini aldı. Kırmızı-siyahlılar, tek galibiyetini gol yemediği tek Alanyaspor karşısında elde etti.
Süper Lig’de daha önce Kayserispor’a rakip olduğu son 5 maçı kazanan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu kez sahadan yenik ayrıldı.

Gençler sınırda kaldı


ULUSAL LİSANSI ALDILAR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu kararı ile 2020-2021 sezonu için ulusal lisans alırken, UEFA lisansını alamadı. Kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, bunun nedeninin Eryaman Stadı’nda bugüne kadar giderilemeyen yapısal eksiklikler olduğu ifade edildi. Açıklamada, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play konularında gerekli şartların yerine getirildiği belirtildi.
TFF Kulüp Lisans Kurulu toplantısında; Süper Lig’den Alanyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Antalyaspor, Galatasaray, Göztepe, Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor, UEFA Lisansı almaya hak kazandı.
Gençlerbirliği’nin yanı sıra, TFF 1 . Lig’den Adana Demirspor, Altınordu ve Keçiörengücü ile TFF 2. Lig’den Kırklarelispor, Hacettepe, Manisa FK, Niğde Anadolu FK ve Yılport Samsunspor, ulusal lisans alan kulüpler oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!