Gençler sanatı elleriyle işliyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler sanatı elleriyle işliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercüment Doğan, atölyelerinde 25-30 yaş arası 300 dolayında kadın kursiyer bulunduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercüment Doğan, Beypazarı’nın, "El ürünlerinin tarihle kenetlendiği yer" olduğunu söyledi. Ercüment Doğan, bu yıl Milli Eğitim Bankalığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Coats Türkiye İplik Sanayi AŞ arasında ortaklaşa düzenlenen Anchor Nakış Yarışması’nda 500 halk eğitim merkezi kursiyeri arasından Beypazarı HEM kursiyerler ve öğretmenlerinin Geleneksel Türk İşlemeleri dalında ilk 3 dereceyi aldıklarını bildirdi. Yarışmada 1 kursiyer ve öğretmenin mansiyon ödülü kazandığını ifade eden Doğan, ödül töreninin yarın Ankara’da yapılacağını kaydetti. Amaçlarının bölgedeki el sanatlarını yaşatmak, gelişmesini sağlamak, gelecek kuşaklara sevdirmek olduğunu anlatan Doğan, atölyelerinde, 25-30 yaş arası 300 dolayında kadın kursiyer bulunduğunu belirterek "Kursiyerlerimiz, el ürünlerini, kıyafetleri burada işleyerek, üreterek para kazanıyorlar" dedi.

Gümüşçülük önde

Gümüş işlemeciliğinde söz sahibi ustalar yetiştirdiklerini, "Gümüş işleme ustalarının kendi beceri ve tekniklerini kullanarak birer sanat eseri oluşturduklarını" ifade eden Ercüment Müdür Ercüment Doğan şöyle konuştu: "Beypazarı’nda gümüş işlemeciliği öteden beri bir iş kolu olarak benimsenmiş, birçok usta, usta-çırak ortamında yetişmiş. Bugün gümüş işleme atölyesinde hepsi birer usta olarak ham madde halinde gelen gümüşe canlılık ve zarafet katarak, telkari tekniği ile işlemeler ve güzel çalışmalar ortaya koyuyor."

Bakıcı anne kursu

ErcÜment Doğan, "bakıcı anne" kursu açacaklarını, kaynak kursunun tamamlandığını, dikiş, el sanatı iğne oyası, sim sırma, biçki dikiş, bilgisayar programcılığı, kadınlara yönelik internet kurslarının sürdüğünü söyledi. Doğan, Beypazarı’ndaki kadınların el sanatı ürünlerinden bindallı ve tülbentleri halen kullandıklarını ifade etti. HEM Müdürü Doğan, kursiyerlerin ürünlerinden oluşan serginin 6 Haziranda HEM merkez binada açılacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!