Güncelleme Tarihi:
Kırmızı-siyahlı takımın futbolcuları, son antrenmanında “davul, zil” gibi vurmalı enstrümanlarla ritm tuttu.
Teknik Direktör Fuat Çapa, “Futbol kolektif bir oyun. Kolektif şekilde hareket etmek istiyorsanız, buna yönelik çalışmalar yapmalısınız” dedi.
BAŞKENT’in Süper ligdeki tek temsilcisi olan Gençlerbirliği, ritmini arıyor. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlılar, TSYD turnuvası öncesi son çalışmada neşeli dakikalar geçirdi. Ankanom Perküsyon Atölyesi eğitmenleriyle ritm egzersizi yapan futbolcular, toplu çalışmada eğlenceli anlar yaşadı.
Teknik Direktör Fuat Çapa, bu tür çalışmaların ekip olarak çalışmaya katkı sağladığını ve aynı çalışmayı geçen sene de yaptıklarını hatırlattı. Çapa, “Takımdaki futbolcuların aynı anda aynı sesi çıkarabilmesi çok önemli. Bunu da en çok bu tür organizasyonlarla sağlayabiliyorsunuz. Futbol kolektif bir oyun, eğer kolektif şekilde hareket etmek istiyor, aynı düşünceleri hayata geçirmeyi arzu ediyorsanız, buna yönelik çalışmalar yapmalısınız” dedi.
RİTMİ YAKALAMANIN GÜZEL SESİ
Futbolcuların ritm çalışmasında çok başarılı olduğuna dikkati çeken Çapa, “Herkes kendi telinden çalarsa ortaya hoş bir ses çıkmaz. Ancak birlikte ritm yakalarsanız, ortaya güzel bir ses çıkar. Birçok arkadaşımız ayrılsa da yeni gelen isimler, bize iyi şekilde adapte oldu. Onlarla aynı düşünceyi sadece saha içinde değil, saha dışında da yakalarsak iyi bir takım oluruz. Hepimiz iyi bir takım olmak ve bunun sonrasında iyi sonuçlar almak istiyor, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
OYUNCULAR RİTM ÇALIŞMASINI SEVDİ
Takım kaptanı Cem Can ise yeni sezon hazırlıklarına çok yoğun bir tempoda hazırlandıklarını ifade ederek, “Hem takımın dinlenmesi açısından, hem de birlik ve beraberlik açısından oldukça yararlı oldu. Ritmi beraber yakalamaya çalışıyorsunuz, takıma önemli katkı sağladığını düşünüyorum” yorumunu yaptı. Genç futbolcu Oktay Delibalta da, daha önceki ritm çalışmasının katkısını sahada gördüklerini dile getirerek, “Eğlenceli bir çalışma oldu. Sezonda saha içinde de aynı ritmi tuttururuz diye umuyorum. Bizim işimiz futbol oynamak, ama umarım bunda da başarılı olmuşuzdur” dedi. Mehmet Sedef de keyif aldıklarını belirterek, “Bunlar küçümsenmemesi gereken şeyler. Tüm takımın aynı sesi çıkarması lazım. Tıpkı sahada aynı şeyleri düşünüp, sahaya yansıtmak gibi” ifadelerini kullandı.
BİRLİK BERABERLİĞE ÖNEMLİ KATKI
Ankanom Perküsyon Atölyesi’nin sahibi Can Ünal ise çalışmanın Türkiye’de ilk kez uygulandığını dile getirip, “Bu tür çalışmaların en önemli amaçlarından biri takım ruhuna katkı sağlamak. Vurmalı çalgılarla yapılan bu tür çalışmalar, zamanlamayı da geliştiriyor. Bu açıdan futbol gibi branşlarda ritm duygusu kazanmak çok önemli. Aynı zamanda stres atmanın en güzel yollarından birisi. Ritm duygusunu geliştirmek ve bunun üzerinde çalışmak, takım içindeki birlik ve beraberliğe de önemli katkılar sağlıyor” şeklinde konuştu.
Krizin sırrı çözüldü
Gençlerbirliği cephesinin, Ortak Girişim A.Ş ile Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan, 19 Mayıs Stadı’nın kullanımı protokolünü yenileme çabasının altında, yükselecek kira bedeli ve düşecek reklam payı var.
Ankaragücü’nün yeni sezon maçlarını hangi statta oynayacağı ile ilgili tartışmalarda, Gençlerbirliği cephesinin son günlerde yaptığı çıkışın altındaki formül çözüldü. Yıllık kira bedelinin 860 bin TL’ye çıkacak, reklam gelirinin de yarıya düşecek olması, kırmızı-siyahlı camiayı telaşlandırdı.
Ankaragücü’nün 28 Temmuz’da yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Bent Ahlat, bir süre önce yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli ekibin özel güvenlik şirketine olan borçlarını hatırlatıp, “19 Mayıs Stadı’nın maliyeti bizim için çok yüksek. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’dan destek isteyeceğiz. Şimdiye kadar verdiği desteği, inanıyorum ki Ankaragücü’nün maçlarını 19 Mayıs Stadı’nda oynayabilmesi için de sürdürecektir” diye konuşmuştu.
Ortak Girişim A.Ş’nin yönetiminde Gençlerbirliği kanadından yer alan Arif Ölmez ise üst üste yaptığı iki açıklamada, Ankaragücü’nün içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeni ile stadı ortak kullanma konusunda yaşayacakları soruna dikkat çekip, Spor Genel Müdürlüğü ile yeni bir protokol yapılması gerektiğini dile getirmişti.
İKİ GEREKÇE İLE SÖZLEŞMENİN FESHİNİ İSTİYORLAR
Gençlerbirliği’nin sözleşmenin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde feshedilmesini istemesinin altında 2 gerekçe yatıyor. Ortak girişim, 2013 yılında bitecek olan sözleşme gereği, bu yıl stada diğer masraflar hariç, 860 bin TL kira bedeli ödeyecek. Ankaragücü’nün içinde bulunduğu şartlar ortada olduğundan, kırmızı-siyahlılar bu yükün altına tek başına girmek istemiyor. Ortak Girişimi düşündüren asıl ve ikinci konu, reklam şirketi ile yapılan sözleşme. Protokolde, “Takımlardan biri ligden düşerse, reklam geliri de yarıya düşer’ maddesi, kırmızı-siyahlıları zorluyor.
Bu arada, diğer statlara göre çok daha yüksek kira bedeli ödenen, 19 Mayıs’ın İzmir’deki 70 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadı ile aynı statüde değerlendirildiği belirtildi.