Gençler devlerle yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler devlerle yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 15:44

Kırmızı-siyahlılar, kalesini korumada Avrupa’nın önde gelen kulüplerini geride bıraktı. Son 4 maçta rakiplerine gol sevinci yaşatmayan Başkent ekibi, 14 maçta kalesinde toplam 8 gol gördü. Bu alanda en başarılı ekip, 11 haftası geride kalan Yunanistan Liginde, sadece topu 4 kez ağlarından çıkaran Olympiakos oldu.

Haberin Devamı

Süper Ligde 14. hafta maçında lider Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kalan ve son 4 maçta kalesini gole kapayan Gençlerbirliği, bu alanda Avrupa’nın önemli liglerinin güçlü takımlarını geride bıraktı. Sezona İbrahim Üzülmez yönetiminde başlayan ve Teknik Direktör Ümit Özat ile yoluna devam eden kırmızı-siyahlılar, geride kalan 14 haftada kalesinde 8 gol gördü ve Süper Ligin bu alanda zirvesine çıktı. Teknik Direktör Ümit Özat, Başkent ekibinde göreve geldikten sonra yaptığı açıklamada, ‘Beni için gol yemeden bitirilmiş maç 3 puan kazanılmış gibidir. Her zaman yediğinizden fazlasını atamazsınız. Bu nedenle önceliğimiz takım savunması olacak’ sözleri ile defans yapmanın önemini öne çıkarmıştı. Kırmızı-siyahlı ekibin bu başarısında, savunma oyuncuları ile 29 yaşındaki İsveçli file bekçisi Hopf’un kurtarışları, önemli yer tutuyor. Gençlerbirliği, ligin 15. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. 

Haberin Devamı

YUNAN LİGİNDE 3 EKİP VAR

Kalesini gole kapama konusunda ilk sırada Yunanistan futbolunun güçlü temsilcisi Olympiakos var. Osmanlıspor’un, UEFA Avrupa Liginde, son 32 turundaki rakibi kırmızı-beyazlılar, 11 haftası geride kalan ligde sadece 4 gol yedi. Portekiz Liginin güçlü temsilcisi Porto da 5 golle en başarılı ikinci takım konumunda. Avrupa’da kendi liglerinde en az gol yiyen takımlar şöyle: Almanya (Bayern Münih - 9), Belçika (Club Brugge - 12), Bulgaristan (Levski Sofya ve CSKA Sfya - 10), Çek Cumhuriyeti (Vitoria Plezen -9), Danimarka (Kopenhagen - 8), Fransa (Nice - 12), Hırvatistan (Rijeka - 8), Hollanda (PSV - 7), İngiltere (Chelsea, Tottenham - 11), İspanya (Villarreal - 10), İskoçya (Celtic - 12), İsviçre (Basel - 15), İtalya (Juventus - 14), Rusya (CSKA Moskova - 11), Ukrayna (Shaktar Donetks -11)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!