Gençler altyapı ağını genişletiyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler altyapı ağını genişletiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2021 00:18

Eylül ayındaki yeni dönem öncesi; Batıkent, Çankaya ve Mamak’taki tesislerde de hizmete başlayan Başkent ekibi, Yaşamkent’teki Şenol Güneş Parkı’nı 10 yıllığına kiralayıp, genç yeteneklere futbol eğitimi sunma girişimlerine hız verdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde mevcut yönetim ile birlikte ivme kazanan altyapı çalışmalarında yeni bir adım atıldı ve kulüp, Çankaya Belediyesi tarafından ihaleye çıkılan, Yaşamkent’teki Şenol Güneş Spor Parkı’nı 10 yıllığına kiraladı.
Futbol okulu ve altyapı çalışmalarında, koronovirüs salgını nedeniyle verilen uzun aranın ardından, Eylül ayı ile birlikte yeni bir döneme geçilmiş, Beştepe İlhan Cavcav ve Etlik Hasan Polat Tesisleri’nin yanı sıra; Çankaya, Batıkent ve Mamak’ta, genç ve yetenekli çocuklar için kullanım alanları açılmıştı. Kırmızı-siyahlılar bu süreçte, kadın futbol takımları oluşturma yönünde de hamle yaptı. 2004-2009 arası doğumlu futbola meraklı kız çocukları için 30 Ekim’de Etlik Hasan Polat Tesisleri’nde seçme düzenleneceği, kulüp tarafından önceki gün duyuruldu.

YEŞİL DOKUSUYLA ÖNE ÇIKIYOR

Son girişimde ise içinde nizami ölçülerde sentetik zeminli bir futbol sahası da bulunan Şenol Güneş Parkı kiralandı. Tesis, hem futbol okulu hem de halı saha hizmeti verecek. Yaşamkent Mahallesi’nde bulunan tesiste, gündüz çeşitli yaş grupları için futbol okulu hizmeti sunulacak, tıpkı İlhan Cavcav Tesisleri’nde olduğu gibi halı saha olarak da işletilecek.
26 bin metrekarelik alanı ve 14 bin 500 metrekare yeşil dokusuyla öne çıkan park, spor teması ile dikkat çekiyor. Spor Toto Teşkilatı tarafından desteklenen parkta, 63x95 ebatlarında 6 bin metrekare futbol sahası, 182 metrekare basketbol sahası, bin 400 metrekarelik büyük koşu yolu, soyunma birimleri, fitness alanı ve çocuk oyun alanı bulunuyor.
Şenol Güneş Parkı, 2017 yılı Haziran ayında açılmıştı.

Haberin Devamı

UZUN SÜREN ARA OLUMSUZ DEĞİL

Milli maçlar için verilen aranın ardından 9. haftayı da bay geçen Gençlerbirliği, çıkışını Kocaelispor maçıyla sürdürmeyi hedefliyor.
Kırmızı-siyahlıların sezon başında Kayserispor’dan kadrosuna kattığı stoper Mert Kula, yeni takım olmanın dezavantajlarını sezon başında yaşadıklarına işaret edip, “Başlarda bir uyum süreci vardı ve bunu atlattık, herkes birbirine alıştı. Ondan sonra iyi bir hava yakaladık” dedi.
Uzun arayı olumsuz olarak görmediğini dile getiren 26 yaşındaki oyuncu, “Çünkü milli arayı çok iyi geçirdik, Kayserispor’la hazırlık maçı oynadık. Daha iyi döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

HEDEF HER ZAMAN SÜPER Lig

Gençlerbirliği’nin hedefinin her zaman üst sıralar olması gerektiğini vurgulayan Kula, şunları söyledi:
“Kocaelispor’u izledik. Bu maça hazırız. Hocamızın direktiflerini sahada yapmaya çalışacağız. Üst sırlarda olmayı düşünüyoruz. Gençlerbirliği büyük bir camia. Süper Lig için elimden geleni yapacağım. Arda Kızıldağ ile iyi uyum yakaladık. İlk haftalarda takım olarak sıkıntı yaşıyorduk. Kendimi bulmaya başlıyorum. İlerleyen haftalarda daha iyisini verebileceğimi düşünüyorum. Taraftarlarımız bizi her zaman desteklesin, arkamızda olsun. Bize inansınlar ve güvensinler.”

KOCAELİ MAÇINI AKSU YÖNETECEK

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, görevini bırakmadan önce son atamalarını yaptı. TFF 1. Lig’in 10. haftasında yarın oynanacak olan Kocaelispor-Gençlerbirliği maçını, hakem Oğuzhan Aksu yönetecek.

Haberin Devamı

ELİT LİGLERDE KURALAR ÇEKİLDİ

2021-2022 sezonunda U16 ve U17 yaş gruplarının mücadele edeceği Elit Liglerin, 1.,2. ve 3. gruplarının kura çekimi kulüplerin online katılımı ile yapıldı.
6 ayrı grupta toplam 39 takımın katılımıyla oynanacak Elit Ligler, grup sayılarının dağılımına göre 4 veya 5 devreli olarak düzenlenecek. Normal sezonun noktalanmasının ardından eleme ve final müsabakaları oynatılarak ligler tamamlanacak.
Kura çekimi sonucunda Gençlerbirliği’nin grubunda; MKE Ankaragücü, Ankara Keçiörengücü, Fraport-TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor takımları yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!