Gençler Aksel’in dönüşünü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler Aksel’in dönüşünü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2022 22:28

Son olarak sezonun ilk yarısının son haftasındaki Bereket Sigorta Ümraniyespor müsabakasında forma giyen ve ikinci yarıdaki 9 karşılaşmayı kaçıran tecrübeli futbolcu, “Zorlu süreçte takıma yeniden katkı vermek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasını bay geçerken, 29. haftada sahasında karşılaşacağı Kocaelispor maçını kazanarak alt sıralardan uzaklaşmayı hedefliyor.
Kırmızı-siyahlıların dinlendiği haftada; Nasadoge Menemenspor ile Altaş Denizlispor’un deplasmanda kazanması, Kocaelispor ve Altınordu’nun da kendi evinde galip gelmesi, tehlike hattının içinde bulunan ve civarında dolaşan takımların planlarını yeniden gözden geçirmesine yol açtı.
Düşme hattının son basamağında yer alan Altaş Denizlispor 30 puanda. 33 puanla 13. sırada duran Gençlerbirliği’nin ise küme düşme hattıyla arasında 3 puanlık fark bulunuyor.
Kırmızı-siyahlı ekip, 32 puana sahip ve bir basamak gerisinden gelen Kocaelispor ile Eryaman Stadı’nda oynayacağı önemli maçtan galibiyetle ayrılarak ligin son bölümünü düşme korkusundan uzak geçirmek istiyor.

GOL PASLARI İLE ÖN PLANA ÇIKTI

Sezonun başında Süper Lig takımlarından Vavacars Fatih Karagümrük’ten transfer edilen 22 yaşındaki futbolcu, hücuma dönük oyun anlayışını, arkadaşlarına verdiği 6 gol pası ile sonuçlandırdı. İlk devrenin son haftasında deplasmanda oynanan ve 3-1 kaybedilen Bereket Sigorta Ümraniyespor karşılaşmasında 83 dakika sahada kalan Aksel, sonrasında yaşadığı sakatlık nedeni ile sıkıntı yaşadı. Sol dizinden operasyon geçiren orta alan oyuncusu, 26 Aralık 2021 tarihinden bu yana formaya hasret kaldı.
Futbol altyapı eğitimini Fransa’da alan, Türkiye’de daha önce Kayserispor’da da forma giyen Aksel, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından görev alabilecek duruma geldi.
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, sezon içinde önemli oyuncuların yaşadığı sakatlıklar nedeni ile kadro yapılanmasında zorluklarla karşılaştıklarını belirtirken, özellikle Aksel’in eksikliğini fazlası ile hissettiklerini belirtti. Aksel, futbolun bir mücadele sporu olduğunu ve sakatlığın bu oyunun doğasında bulunduğunu belirtip, “Bu talihsizlik her futbolcunun başına gelebilir. Eski gücünüzü toplamak ve kaldığınız yerden daha güçlü bir şekilde devam etmek için çok çalışmak lazım. Ben de öyle yaptım. Yeniden takımın bir parçası olmak ve mücadele etmek için hazırım. Kendim ve takımım adına güzel bir dönüş olur ve inşallah tekrar sakatlık yaşamam.”

LİGDE HER MAÇTA HER SONUÇ OLABİLİR

Spor Toto 1. Lig’de hem tepede şampiyonluk ve play-off yarışının hem de alt grupta kümede kalma mücadelesinin bundan sonraki süreçte daha çetin geçeceğinin alınan sonuçlarda kendini gösterdiğini aktaran oyuncu şunları söyledi:
“Bir haftayı maç yapmadan geçtik, şimdi olumsuz hava koşulları nedeni ile maçlar bir hafta kaydırıldı. Benim gibi sakatlık yaşayan oyuncuların kendilerini toparlamaları için bu aralar iyi ancak bu tür boşluklar takımların ritmini bozabiliyor. Biz takımı olarak bu süreci iyi değerlendirmeye çalıştık. İç sahada oynayacağımız Kocaelispor maçı, çok kritik ve önemli bir karşılaşma olacak.
İnşallah bizim için güzel bir şekilde sonuçlanır. Kazanmayı ve son bölüme girerken biraz da rahatlamayı hedefliyoruz. Bundan sonra her takımı zorlu maçlar bekliyor. Sezonun son bölümünde sıkıntılı bir süreç yaşayacağımızı düşünmüyorum. Tabii ki her maçta her şey olabilir. Her takım kendi hedefleri doğrultusunda mücadele ediyor. Biz de kaybedebiliriz, kazanabiliriz ancak takım iyi gidiyor. Herkes de burada, eksik yok. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kocaelispor’u sezonin ilk yarısındaki maçta deplasmanda son anlarda bulduğumuz golle yenmiştik. Maçın önemi ortada. Taraftarlarımızdan bu maça daha fazla ilgi göstermelerini istiyorum. Sahadaki mücadelemiz ve alacağımız sonuçları onları inşallah mutlu edeceğiz.”
Gençlerbirliği ile Kocaelispor arasındaki müsabaka, ülke genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir hafta ileri alınarak, 20 Mart’a tarihine çekildi.

Haberin Devamı

DİYADİN’İN TAKIMI KAZANDI

Haberin Devamı

Kocaelispor maçı hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, günü sabah yaptığı tek antrenmanla geçirdi. Neşeli antrenman dar alanda top kapma çalışması ve çabukluk idmanı ile devam etti.
İkinci bölümde teknik direktör Metin Diyadin’in de katıldığı maç oynandı. Çekişmeli ve eğlenceli geçen maçı teknik direktör Metin Diyadin’in yer aldığı kırmızı takım kazandı.
Başkent ekibinde sakatlığı bulunan ve bir süre görev yapamayacak olan Oleksandır Belyaev, çalışmalarını takımdan ayrı tek başına koşuyla sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!