Gençler akın akın Ata’ya koştular

Güncelleme Tarihi:

Gençler akın akın Ata’ya koştular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 00:00

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını belirtiyor. Bir günde 150 bin kişi ziyaret etti.

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e, ölümünün 68. yılında yurdun dört bir yanından ziyaretçi akını sürüyor. Bugünkü ziyaretçi sayısı, 148 bin 310’u yerli, 455’i yabancı, 148 bin 215 oldu. İzmir Karşıyaka Aydoğdu İlköğretim Okulu Müdürü Nevzat Özdemir başkanlığında öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 48 kişilik grup da, Anıtkabir’i ziyaret ederek,resmi tören ile Atatürk’ün kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

NARLIDERE’DEN 550 ÖĞRENCİ

İzmir Narlıdere Belediyesi de, ilçedeki çeşitli okullardan 550 öğrenci ve öğretmeni Anıtkabir’e götürdü. Belediye Başkanı Abdül Batur’un organize ettiği, Yardımcısı Ali Ulvi Dülger başkanlığında 12 otobüs ile gelen grup, TBMM’yi de gezdi. Yetkililer geçen yıl Anıtkabir’i yaklaşık 3 milyon 900 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise ziyaretçi sayısının şu ana kadar 7 milyon kişiye ulaştığını ifade ettiler.

Bayrak açtılar

İstek Vakfı kurucusu ve Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan başkanlığında Anıtkabir’e gelen öğrenciler, Atatürk’ün kabrine çelenk koyup, saygı duruşunda bulundular. Öğrenciler, Anıtkabir’de1 büyük bir Türk bayrağı da açtılar.

Kadıköy’den Ata’ya Sevgi  Yolculuğu

Bu arada Kadıköy’den başlayan "Ata’ya Sevgi Yolculuğu" da Anıtkabir’de sona erdi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk başkanlığında Anıtkabir’e gelen Kadıköylüler, Atatürk’ün kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulundular.

Daha sonra tören defterini imzalayan Öztürk, deftere özetle şunları yazdı: "Büyük Atam, Kadıköylü ’Çılgın Türkler’ olarak manevi huzurunuzdayız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!