Genç Notalar'a ödül yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Genç Notalara ödül yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın finaline, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile sağlanan ödüller damgasını vurdu. Finalde ipi göğüsleyen gruplara toplam 30 bin TL ödül dağıtıldı.

ANKARA Hürriyet Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması, 50 liseden binlerce genci Anadolu Gösteri Merkezi’nde topladı. Yarışmanın finalinde gün boyu, salona akan gençlik seli durmadı.

Öne eleme ve provaların ardından finalde Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesinde performanslarını sergileyen gençler, müziği 24 saat yaşadı.

Genç Nota’da icra dalında birinciliği, 5 bin TL’lik ödül ile birlikte Judas Priest’ten Breakin the Law isimli şarkıyı seslendiren Kurtuluş Lisesi kazandı. Beste dalında ise 5 bin TL’lik ödülü Çankaya Kılıçarslan Lisesi, Vakit Varken isimli şarkı ile aldı. En iyi kız solist ödülü 5 bin TL 75. Yıl Lisesi’ne giderken, yine 5 bin TL olan en iyi erkek solist ödülünü TED Ankara Koleji aldı.

Bakanlık özel ödülü

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 5 bin TL’lik özel ödülünün sahibi Mehmetçik Lisesi oldu. Mehmetçik Lisesi’nin Şu Karşı yaylada Göç Kater Kater isimli anonim türküye ilk defa yapılan düzenlemesi, jürinin beğenisini kazandı. Görsel ve müzikal olarak muhteşem bir şov sergileyen, geçen yılın da icra dalı birincisi olan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi ise Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

Gelecek vaad edenler

Yarışmada bin TL’lik gelecek vaad eden enstrümanist ödüllerinden bir tanesi, Cumhuriyet Lisesi’in bateristi Selenay Özmen’e gitti. Bu daldaki ikinci ödül ise Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin gitarcısı Burak Altuntaş ile İnönü Lisesi’nin gitarcısı Uğur Bal arasında paylaştırıldı.

Ulusoy: Sanatın destekçisiyiz

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, tüm gençleri sergiledikleri performans nedeniyle kutlarken, Çankaya Belediyesi’nin sanatın tüm dallarını, kültürel etkinlikleri desteklemeyi öncelikli görev olarak saydıklarını vurguladı. Ulusoy, En İyi Kız Solist ödülünü kazanan 75.Yıl Lisesi’nden Anja Zelin Çıkar’a temsili çeki verdi.

Aylar süren ekip çalışması

JÜRİDE Ankara Hürriyet’i temsil eden Levent Seğmen, ön elemeler, provalar ve finalde yarışmanın her saniyesinde zorunlu olan gerçek bir ekip çalışmasını hayata geçirdi. Aylarca süren hazırlıklarda, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi, Organizer, Joker Ajans ile yarışmanın tüm alt yapısı bütünsellik içinde biçimlendirildi.

Anadolu Gösteri Merkezi personeli, jüri üyelerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılarken, puanlama koordinasyonu ve veri giriş işlemleri de Burak Özdemir’in başkanlığında Joker Ajans’ın ekibiyle gerçekleştirildi.

Jürinin müzikal uyumu oybirliğiyle noktalandı

ÖN elemelerde, provalarda liseli gençleri dinleyen jüri, Genç Notaların finaldeki performansını büyük bir müzikal uyum içinde belirledi. Ödül alan gruplar ve genç müzisyenler oy birliğiyle seçildi.
/images/100/0x0/55eaf075f018fbb8f8a06eb6


Ankara Hürriyet’in final jürisinde ünlü rockçı Hayko Cepkin de yer aldı. Hayko’nun hassas, ayırt edici değerlendirmeleri, ayrıntılı gözlemleri de jüriyle bütünleşirken, "karar toplantısı"nı da renklendirdi.

Hayko Cepkin’in, bir çok okul ve genç müzisyen için yinelediği "Sadece birinciler değil finale katılan bir çok okul ve genç müzisyen ödülü hak ediyor. Daha çok ödül verilmeli" vurgulaması, tüm jürinin duygularına da tercüman oldu.

Final jürisinde Ankara’da rock dünyasının önemli isimlerinden Hicri Bozdağ, yıllar boyunca önemli müzik çalışmalarına imza atan ve halen Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın şefi olan Kemal Günüç ve yine müzik alanında önemli çalışmaları olan Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, Organizer firmasının ortaklarından ve yapımcı Yıldıray Yıldız, Karnaval grubunun solisti Serkan Okumuş ile Ankara Hürriyet’i temsilen Levent Seğmen yer aldı.

Ankara’nın ’özel lezzetlerinden’ Köfteci Numan Usta ise verdiği kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ile jüri üyelerinden büyük beğeni kazandı.

Jüri üyeleri, yarışmanın ardından yaptıkları yaklaşık 2 saat süren toplantı sonucunda, Ankara liselerinin en iyi gruplarını oybirliği ile belirlediler.

Ben yaşlılığı anlatayım sen gençliği çal bana

ANKARA
Hürriyet Yazı İşleri Koordinatörü ve yazarı Yaşar Sökmensüer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, salonu dolduran gençlere şöyle seslendi:
/images/100/0x0/55eaf075f018fbb8f8a06eb8


"Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesinde binlerce seyircinin önünde performanslarını sergileyen gençlerin heyecanını şu an çok daha iyi anlıyorum. Gün boyu bize sadece genç notaları değil, genç anları da yaşattılar. Onlar bize gençliğin sesini aktardılar. Biz de geçmişimizden sıyrılan, başını kaldıran genç anlarımızı/anılarımızı, yeniden ürettik.

Gençlerle, yetişkinler, ebeveynler bir arada bu salonda. Hemen hepimizin bildiği bir şarkısı var Orson Welles’in. Hani "Ben gençliğin ne demek olduğunu bilirim /Ama sen yaşlılık nedir bilmezsin" diyerek, sitemkardır da biraz.

Ben o şarkının artık "yaşlı", eksik kaldığını düşünüyorum. Çünkü hiç bir yetişkin, yaşlı, gençliğin ne demek olduğunu bilemez. Belki satırbaşlarıdır gençliğe dair tüm bilgisi. Ama gençliğin sırrı aslında satırbaşlarında değil, satır aralarında gizlidir. Her kuşakta, her mevsimde kendi toprağında ve farklı yeşerir.

O nedenle biz yetişkinler, Orson Welles’in o şarkısının sadece şu dizesini söylemeliyiz hep birlikte:

"Gel seninle şarkı söyleyelim

Ben yaşlılığı anlatırken sana, Sen gençliği çal bana..."

Aydoğan’dan büyük destek

Genç yeteneklere tümüyle destek veren Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, törende ödül kazanan gençlere 5000 TL’lik çeklerini ve şiltlerini verirken, ayrı ayrı başarılar diledi.

Finalde her an sahnede
/images/100/0x0/55eaf075f018fbb8f8a06eba


Yarışmanın en zor görevlerinden birisine de, Radyovizyon’un beğenilen DJ’leri Gülin ve Serkan yerine getirdi. Gülin ve Serkan gün boyu sunuculuk yaptılar, esprileri ile sahneye çıkan grupların heyecanlarının yatışmasına katkıda bulundular.

Gülin ve Serkan, yarışma sonrasında duygularını şöyle aktardılar:

"Radyovizyon adına böyle bir organizasyonun içinde olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu yarışmanın Ankara’ın en büyük gençlik organizsonu olduğunu duymuştuk, ama bu kadarını beklemiyorduk doğrusu. Bu projeye imza atan ve iki yıldır başarı ile sürdüren herkese gençlik adına, müzik adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!