Genç Ceren’e CERN’den tam not

Güncelleme Tarihi:

Genç Ceren’e CERN’den tam not
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 14:05

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) çift anadalda (Endüstri Mühendisliği – İktisat) tam burslu eğitim gören Ceren Vergili, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından seçilerek katıldığı ortak eğitim programında kurmuş olduğu ‘projelerin süreç verilerini tutan ve görselleştiren’ veri tabanı sistemi ile büyük dikkat çekti.

Haberin Devamı

CERN yetkilileri, çalışmaları için teşekkür ettikleri Ceren’in içinde bulunduğu proje üzerinde çalışmaya devam etme kararı aldı. CERN tecrübesinin kendisi için eşsiz bir deneyim olduğunu söyleyen 23 yaşındaki Ceren Vergili, projesiyle ve CERN deneyimiyle ilgili şunları söyledi:
“TOBB ETÜ Ortak Eğitim Müdürlüğü’nden CERN’de ortak eğitim fırsatlarına dair bir yazı geldi. Yazıdaki gerekli şartları sağladığımı düşünerek gerekli ilana başvurdum. Ana dalları Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat, Bilgisayar Mühendisliği ve Fizik olan CERN’den Endüstri Mühendisi olarak kabul alacağımı düşünmüyordum ancak olumlu dönüş alınca çok sevindim. Herkese bölümleri ne olursa olsun eğer iyi bir not ortalamaları varsa başvurmalarını tavsiye ediyorum. Çok güzel bir deneyim yaşayacaklarını ve CERN’e geri dönebilmek için fırsat kollayacaklarını garanti ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!