Geleneği bozmadı kayıpla başladı

Güncelleme Tarihi:

Geleneği bozmadı kayıpla başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 14:30

Rakibi karşısında 2-0 geriye düştüğü müsabakada skoru dengeleyen sarı-lacivertliler, puanı elinden kaçırdı. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, “Kazanabileceğimiz pozisyonlar vardı. Hoşuma gitmeyen, orta sahaların çok hızlı geçilmesiydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-2 yenilirken, sezon açılış haftasındaki puan kaybetme geleneğini bozamadı. Son galibiyeti 2007-2008 sezonunda elde eden sarı-lacivertliler, bu süreçte; evinde 1 beraberlik ve 4 yenilgi, deplasmanda ise 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 66. kez düzenlenen futbolun bir numaralı vitrininde, 54. defa yer alan Ankaragücü, ilk hafta galibiyetini en son 2007-2008 sezonunda Ankaraspor’u 2-1 yenerek almıştı. Kasımpaşa karşısında 2-0 geriye düşen başkent temsilcisi, ikinci yarıda kısa sürede skoru dengelese de uzatma anlarındaki gole engel olamadı ve sahadan puansız ayrıldı. Ankaragücü, Süper Lig’in 2. haftasında Adana Demirspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

BAŞLANGIÇ ZORDUR, HATA VARSA BENİM

Haberin Devamı

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, şöyle konuştu.
“Orta sahaların hızlı geçilmesi hoşuma gitmedi. Maçın bazı bölümlerini iyi oynadık, bazı bölümleri iyi geçmedi. Kazanabilecek pozisyonlar bulduk. Maç berabere bitiyor derken yenildik. Canımı sıkan, topun iki kalede gidip gelmesiydi. Antrenörlüğümde bu pek yok. Hem baskı, hem de seti iyi oynatabilen teknik direktörlerden biriyim ancak bu canımı sıktı. Başlangıçlar zor oluyor. Kaybederek başladık. Umarım bundan sonra toparlar ve kazanmaya başlarız. Savunmada bir oyuncu hata yapmadı. Hata varsa benimdir. Oyuncuları bireysel yargılamak, onlar hakkında konuşmak doğru değil. Türkiye’de maalesef algıları kırmak mümkün değil. Bu ülkede kulüp başkanları bile üçlü oynanmayacağını söylüyor. Yapacak bir şey yok, bu işe direnmeyeceğiz. Dörtlü savunmaya dönebiliriz. Transferde 2 kanat oyuncusu almaya yakınız. Bu isimler yakın zamanda gelecek. Süreç son aşamada. Bu takımın birer stoper ve ön liberoya ihtiyacı var.”

OLMUYORSA ANKARAGÜCÜ’NE ZARAR VERMEM

“Takımın performansındaki sorumluluk bana aittir. Beceremediğim yerde A.Gücü’ne zarar vermem. Kendimi Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden biri olarak tanımlayabilirim. Sorumluluk bende. Hedefe gideriz, gitmeyiz ama bedelini öderim. Benim bir problemim yok. Bu konuda mütevazı değilim. Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden biriyim, çok çalışkanım. Başkaları gibi burada hikaye, masal anlatmayı sevmiyorum. Bu iş, bedel işi. Sorumluluk benim. Sorumluluğu taşıyabilecek yürek ve adamlık bende var.”
Başkan Faruk Koca’nın hedeflerinin sezonu ilk 5’te bitirme olduğunu açıklamasıyla ilgili olarak da Kafkas, “Doğru bir hedef değil. Ankaragücü’nün hedefi şu anda doğru değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YÖNETİMDEN BÜYÜK TEPKİ

Geleneği bozmadı kayıpla başladı

Ankaragücü yönetimi, Kasımpaşa ile maçta protokol tribününde yaşananlara tepki gösterdi. Kulüp sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.
“Protokol tribününde yaşanan üzücü olayları şiddetle kınıyoruz. Davetlilerimizin şiddete maruz kaldığı bu olayın kabul edilebilmesi mümkün değildir. Kulübümüz tarafından Türk sporu adına bu utanç anlarının yaşanmasına neden olan tüm sorumlular hakkında yasal yollara başvurulacaktır.”

BERABERLİK GOLÜ GERİLİMİ YÜKSELTTİ

A.Gücü’nün eşitliği yakaladığı gol sonrasında Kasımpaşa tribünleri ile protokol tribününde yer alan Ankaragüçlüler arasında gerginlik yaşandı. Ben Ouanes’in uzatma anlarında gelen galibiyet golünün ardından olaylar bu kez protokol tribününe taşındı. Sözlü başlayan gerginlik ardından fiziksel temasa döndü. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından protokol tribününde iki takım temsilcileri arasında arbede yaşandı. Diğer kulüp temsilcileri ve emniyet mensuplarının araya girmesiyle olaylar yatıştırıldı.

BAKMADAN GEÇME!