Gelecek istasyon: Bombardier kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

Gelecek istasyon: Bombardier kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2021 00:11

Vatandaşların kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla Kızılay Metro İstasyonu’na Bombardier tren maketinden ‘EGO Metro Kitap İstasyonu’ kuruldu. Başkentliler kitap istasyonundan T.C. kimlik ve telefon numarasıyla kayıt yaptırarak ücretsiz kitap alabilecek.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve metro seyahatleri süresince verimli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla ‘EGO Metro Kitap İstasyonu’nu hizmete açtı. Tren maketinden yapılan kitap istasyonunun ilki Kızılay Metro İstasyonu’nda hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Tüm vatandaşlar T.C. kimlik ve telefon numarasıyla kayıt yaptırarak ücretsiz kitap alabilecek. Bir aylık okuma süresini tamamlayan vatandaşlar, aldıkları kitabı iade ederek yeni bir kitap için başvuru yapabilecek.

Gelecek istasyon: Bombardier kütüphanesi


AL-OKU-BIRAK

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş “Al, Oku, Bırak” sloganı ile hayata geçirilen mini kütüphane modeliyle ilgili şunları söyledi: “Kitap İstasyonu olarak kullanılan bu vagon, 2010 yılında Ankara Festivali için yapılan Bombardier treninin maketidir. Bu maketi kütüphane şeklinde düzenledik. Bu projeyle, Ankara halkına ücretsiz ve kolay ulaşılabilir küçük bir kütüphane hizmeti sunulmuş olacak. Büyükşehir Belediyemizin yayınları da bu sayede vatandaşlarımıza daha kolay ulaştırılacak.”

Gelecek istasyon: Bombardier kütüphanesi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!