Geleceğin mesleği Sağlık Yöneticiliği

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin mesleği Sağlık Yöneticiliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 14:04

Özel hastanelerin sayısının artması ve sağlık turizminin gelişmesiyle birlikte sağlık yöneticiliği mesleği değer kazanmaya başladı. Birçok üniversite de bu doğrultuda sağlık işletmeciliği bölümü açarak, sektöre personel istihdamı sağlıyor.

Haberin Devamı

Gelişen tıp teknolojisiyle birlikte sağlık sektörü de oldukça hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Özel hastanelerinde sayısının artması ve sağlık turizminin gelişmesi, başarılı sağlık yöneticileri ihtiyacını da ortaya çıkardı. Üniversitelerde de Sağlık İşletmeciliği bölümleri açmaya başladı. Geleceğin en önemli meslek dalları arasında görülmeye başlanan sağlık yöneticiliği hakkında bilgi veren Özel Göz Hastaneleri ve Merkezleri Derneği Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, bölümün daha önce birkaç üniversitede olduğunu ancak mesleğin öneminin artmasıyla sayılarının artmaya başladığını söyledi.

DONANIMLI PERSONEL İHTİYACI

Üniversitelerde lisansüstü eğitim düzeyinde sağlık işletmeciliği bölümlerini açılmasının sektöre fayda sağladığına dikkat çeken Yılık şunları söyledi:
“Yüksek Öğretim Kurulu verilerini incelediğimizda 2015-2016 yılları arasında yeni açılan toplam 272 bölümden 31’inin ‘Sağlık Yöneticiliği’ olduğunu görüyoruz. 2015’te toplam 5 Sağlık Yöneticiliği bölümü açılmışken, 2016’da bu rakam 26’ya yükseliyor. Bölümlerde verilen son derece geniş ve nitelikli dersler veriliyor. Sağlık yöneticiliği mesleğini seçenlerin, epidemiyoloji, anatomi, finans yönetimi, insan kaynakları yönetimi, halkla ilişkiler, sağlık hukuku, hizmet pazarlaması, lojistik ve tedarik yönetimi gibi alanlarda da eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri de gerekiyor.”

Haberin Devamı

KOŞULLARA HAZIR OLMALI

Başarılı bir sağlık yöneticisi olmanın ipuçlarını anlatan Yıllık, “Yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve özellikle sağlık turizminin öneminin artması, sağlık yöneticilerinin de kendilerini günümüz koşullarına hazır hale getirmeleri ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Yöneticilerin başarılı olabilmeleri için ileriyi gören, analizci, sektörü doğru değerlendiren bakış açısına sahip olmaları şart” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!