Geleceğe uzanan TİSAM köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe uzanan TİSAM köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 14:56

Türk-İslam Sanatları Merkezi (TİSAM), Musiki Muallim Mektebi’nin içinde kapılarını açtı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TİSAM ile geçmişten geleceğe, güzel bir köprü kuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Mamak Belediyesi iş birliğinde Türk-İslam Sanatları Merkezi (TİSAM) hizmete açıldı. Hayatının en güzel yıllarını Mamak’ta geçirdiğini belirten ve Mamak’ta bu türden bir yapının eksikliğinin giderildiğine dikkat çeken Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, “Üniversite olarak bu türde bir etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş olan Musiki Muallim Mektebi’nin içinde, Türk İslam Sanatları Merkezi’nin kurulması hem sanatla millet arasındaki bağlantıyı kuracak hem de buradan sanat eğitimi verecek öğrencileri yetiştirecek” dedi.

SONRAKİ NESİLLERE AKTARACAĞIZ

TİSAM ile geçmişten geleceğe, güzel bir köprü kuracaklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şunları söyledi: “Tarihin izlerini taşıyarak bugünlere gelen sanatımızı, sonraki nesillere hep beraber zenginleştirerek aktaracağız. Merkezimizin bu amaca en güzel şekilde hizmet edeceğine inanıyorum. Ecdadımızdan aldığımız bu mirası yeni nesillere aktarmak, gençlerin bu mirasa sahip çıkmasını sağlamak, onları estetik ve sanatsal yeteneklerle beraber geleceğe taşımak en önemli isteğimiz. Ecdadımıza bir vefa niteliğinde olan merkezimizde, düzenlenecek kurslar, sergiler ve etkinlikler, sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirecek.”

Geleceğe uzanan TİSAM köprüsü

TİSAM, açılışın ardından ilk sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide, merkezin usta öğreticilerinin elinden çıkan 57 eser beğeniye sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!