Geçit bakımsız hasta rahatsız

Güncelleme Tarihi:

Geçit bakımsız hasta rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 01:00

Adnan Saygun Caddesi’nde, Hacettepe ve İbn-i Sina hastanleri arasındaki yaya üst geçidi bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi. Engelli asansörleri kapatılan ve çürümeye başlayan geçidin yıkılmasından korkan yayalar, yolun karşısına araçların arasından geçiyor.

Haberin Devamı

Sıhhiye’de, Türkiye’nin önemli hastanelerinin bulunduğu ‘hastaneler bölgesi’nde yaşanan otopark sorununa, yaya üst geçidi ve kaldırımların bakımsızlığı da eklenince vatandaşlar isyan etti. Otopark yeteresizliği nedeniyle hasta ve hasta yakınlarının yol kenarına bıraktığı araçlar bölgede trafiğin sıkışmasına yol açıyor. Bir tarafında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, diğer tarafında da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi bulunan Adnan Saygun Caddesi üzerindeki yaya üst geçidi kullanılamaz hale geldi. Uzun zamandır arızalı olan engelli asansörlerinin girişleri ahşap panolarla kapatılan geçidin demirleri de çürümeye başladı. 

‘KORKTUĞUMUZ İÇİN ÇIKMIYORUZ’

Engelli vatandaşlar asansörü kullanamazken, basamakları ve korkulukları paslanan geçidin yıkılmasından korkan diğer hasta ve hasta yakınları da yolun karşısına geçmek için yolu tercih ediyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgede karşı tarafa geçebilmek için kendilerini arabaların önüne atan vatandaşlar, “Asansörler kullanılamıyor. Üst geçit de çökmek üzere. Her yeri çürümüş durumda. Korktuğumuz için üzerine çıkamıyoruz. Karşıya geçerken mecburen yolu kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KALDIRIMLAR DA BAKIM BEKLİYOR

Öte yandan Adnan Saygun Caddesi’nin kaldırımları da bakım bekliyor. Gün içinde çok sayıda hasta ve hasta yakınının kullandığı kaldırımlar yürünemez hale gelmiş durumda. Yol kenarına yapılan araç parkları nedeniyle büyük kısmı zarar gören kaldırımlarda yürümeye çalışan yayalar, yenileme çalışması istiyor.

OTOPARK SORUNU DEVAM EDİYOR

Hürriyet Ankara’nın daha önce de defalarca gündeme getirdiği Adnan Saygun Caddesi’ndeki park ihlali de devam ediyor. Yolun, Celal Bayar ile Talatpaşa bulvarları arasındaki bölümü, otopark gibi kullanılıyor. Otopark yeri bulamayan ya da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi içindeki otoparka ücret vermek istemeyen hasta ve hasta yakınları araçlarını, ‘park yasağı’ levhalarının dizili olduğu yol kenarına park ediyor. Zaman zaman yan yana çift sıra araç parkının yapıldığı bölgede trafik sıkışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!