Geçim sorunu ısıtmıyor yardımlar yetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Geçim sorunu ısıtmıyor yardımlar yetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 16:18

Kusunlar TOKİ Konutları sakinleri, bir türlü çözüme kavuşmayan ısınma problemleri nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtirken, kanser hastası Ümit Danışan ise ısınmayan bir evde makineye bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Kusunlar TOKİ Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, bir türlü çözüme kavuşamayan ısınma problemleri nedeniyle zor günler geçiriyor. Kurulduğu günden bu yana doğalgazın bağlanmadığı apartmanlarda, kömür yakarak ısınabilen vatandaşlara, geçim sıkıntıları nedeniyle Mamak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği kömür yardımında bulunuyor. Ancak 6 ay önce ellerine geçen kömürün yetersiz kaldığını belirten semt sakinleri, 1 aydır evlerini ısıtamamaktan dert yanarak, “Kışın ortasında donduk” dedi. 

3 SENEDİR MANZARA AYNI

Kurulduğu ilk günden beri TOKİ Kusunlar’da yaşadığını belirten İlhami Saka, ”Geçim sıkıntısı yaşadığımız için ısınma konusunda sitemize kurulduğu günden beri kömür yardımı yapılıyor. Her sene soğuklar etkisini arttırmasına karşın elimize geçen kömür miktarı aynı oranda azaldı. Bu sene geçtiğimiz senelere oranla çok daha az kömür yardımı alabildik. Burada bizlerin sıcak bir yuvaya kavuşması için bütçemize uygun konutlar yapıldı, ancak ısınmamız konusunda duyarsız kalınıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SESİMİZİ DUYUN

Bir başka semt sakini Fatma Hayman ise, “Bir oda bir salon evlerde torunlarım dahil sekiz kişi yaşadığımız günler oldu. Geçim sıkıntımız olmasa zaten şehrin bir ucunda böyle bir yerde oturmayı tercih etmezdik. Bu soğukta elimizden evin içinde titremekten başka bir şey gelmiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kendimi geçtim bu çocukların üşümemesi ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için yetkililerden yardım istiyorum, sesimizi duysunlar” diye konuştu.

BARAKADAN FARKI YOK

Sitede yaşayan engelli Öznur Bayar da, ”Maddi olanaksızlıklar sonucu başımızı sokup ısınacağımız bir evde yaşamak için buralara taşındık. Geçim sıkıntımız olmasa hiçbirimiz Ankara’nın en ücra köşelerinden birinde yaşamayı tercih etmezdik. Tek isteğimiz çoluk-çocuk başımızı sokabileceğimiz sıcak bir yuvaya kavuşmaktı. Ancak şu soğuk günlerde, küçücük evlerimiz barakadan farksız. Hiçbirimizin diğerinden farkı yok, çoluk çocuk burada donduk” dedi.

Geçim sorunu ısıtmıyor yardımlar yetmiyor

Haberin Devamı

SAĞLIK ÇİLESİ ÇEKİYORUZ

Semt sakinleri, ”Burada bin 176 konut var ancak hastalandığımızda gidebileceğimiz sağlık ocağı çok uzak mesafede. Bu soğuklarda, ısınamadığımız evlerde rahatsızlansak çaresiz kalacağız” diyerek uzun süredir talep ettikleri sağlık merkezinin sitelerine yakın bir konuma yapılması gerektiğini iletti.
Torunları ve çocuklarıyla birlikte soğuk kış günlerinde ısınmaya çalışan Fatma Haymana, ”Buradan yetkililere sesleniyorum, evimizde donmadan bizi kurtarın” dedi. Kanser hastası olduğunu belirten Ümit Danışman ise ısınmayan bir evde makineye bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!