Geceyarısı bankacılığı

Güncelleme Tarihi:

Geceyarısı bankacılığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 00:00

Çankaya’dan Özlem hanım aradı. Diyor ki: "İki gecedir, saat 3:00’ten sonra cep telefonum çalıyor. Arayan numara 05427575000.. Anneme, babama bir şey mi oldu, hasta mı var kabusuyla telafonu açıyorum. Bir de ne duyayım? Fortis Bank, bant kaydıyla kredi kartı borç bildirimi yapıyor. Gece yarısında böyle bir bildirim yapılabilir mi? Bir bankanın saygısızlık sınırlarını bu kadar yukarı taşımaya hakkı var mı?. Bu nasıl tüketici anlayışı? İlk işim gidip FORTİS kredi kartımı kapatıp kabustan kurtulmak olacak"

FORTİS Bank genel müdürlüğü kurumsal iletişim bölümünü aradık ve sorduk. Daha sonra da e-mail ile de bilgi verdiler:

"Bankamızın kredi kartını kullanan ve(ya) bankamızdan bireysel kredi alan müşterilerimizden, ödemelerini 2 dönemden fazla yapmayan veya idari takip aşamasında olan ve bu konuda telefonla ulaşılamayanlara, borç hatırlatma mesajları sesli SMS ile gönderilmektedir. Sesli SMS mesajı kişinin telefonuna ilgili operatör tarafından gönderilmekte; tıpkı normal SMS gibi, cep telefonu açık olduğunda mesaj telefona iletilebilmektedir. Şikayete konu olan durumda, kapalı olan cep telefonu muhtemelen gece geç saatte açılmış ve operatör tarafında bekleyen sesli SMS mesajı ancak o saatte telefona iletilebilmiştir. İlgili operatörle; gönderilen sesli SMS mesajlarının telefon kapalı bile olsa ancak belli saatlerde iletilmesinin sağlanması yönünde görüşmelerimiz sürmektedir. Sesli SMS mesajı ile borç hatırlatma ancak sistemde kayıtlı telefon numaralarından arama yapılmasına rağmen ulaşılamayan müşterilerimize yapılmaktadır. Uygulama, kredi kartı veya kredi borcunu 2 dönem ve daha fazla süredir ödemeyen müşterilerimizin kanuni takibe girmelerini önlemek üzere onlar lehine yaptığımız bir uygulamadır. Bilgilerinize sunarız"

Bayramlık

İnternette dolaşıyor. Siz de bilin istedik. Kimi zaman markalar tüketici davalarından kaçınmak için kullanma talimatlarını bazen abartabiliyorlar. Bunlar, çeşitli ürünlerin üzerindeki kullanma talimatlarından alınmış cümleler ve espri olsun diye değil, ciddi ciddi yazılmış.

n Bir saç kurutma makinesinin üzerindeki talimat: "Uyurken kullanmayın"...

n Sabun kutusunda:"Kullanım şekli: Normal sabun gibi"..

n Donmuş hazır yemek kutusunda: "Öneri: Buzunu çözün"..

n Hazır Tiramisu tatlısının kutusunda:

"Altüst etmeyin.." (Uyarı kutunun dibinde, tatlının altında yazılı)

n Bir puding kutusunda: "Ateşin üzerine koyarsanız ısınır."

n Bir uyku ilacının üzerinde.."Uyuklamaya sebep olabilir."

n Ütü kutusunda:"Giysilerinizi üzerinizde ütülemeyin"..

n İngiltere’nin ünlü eczane zinciri Boots’un çocuklar için hazırladığı öksürük şurubu kutusunda:"Içince araba kullanmayın"..

n Japon malı mutfak robotunun üzerinde:"Başka amacla kullanılmaz."

Fıstık paketinin üzerinde: "Talimat: Paketi açın, fıstıkları yiyin.."

Bir elektrikli testerenin üzerinde: "Çalışırken elinizle durdurmaya teşebbüs etmeyin."

Bilmeseniz de olur!

n Üzerinde barkodu olan ilk ürün Wrigleys marka sakızdır.

n Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.

n Avustralya’daki tuvaletlerin sifon suları saat yönünde akar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!