Gecekonduda vahşet

Güncelleme Tarihi:

Gecekonduda vahşet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 14:12

Mamak’ta 50 yıl yaşadığı gecekondusunda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmadan bir gecede daha uyumak isteyen Selvi Uzun, hırsızlar tarafından ölesiye darp edildi. Selvi Uzun, sağ gözünü kaybetti.

Haberin Devamı

Olay, 1 Kasım günü ilçenin Şahap Gürler Mahallesi'nde meydana geldi. 50 yıl yaşadığı gecekondusu, kentsel dönüşüm nedeniyle birkaç gün içinde yıkılıcak olan Selvi Uzun, elektriğini ve suyunu kesip, evde sadece birkaç eşya bıraktıktan sonra oğlunun evine yerleşmişti. Gecekondusu yıkılmadan önce oğluna, “Ablamla son kez evimde yatayım. 50 yıllık evim, bir anda kopamam” diyen Selvi Uzun, son bir gece kalmak üzere ablasıyla evine gitti. Gece saat 12 sıralarında evin arkasındaki pencerenin demirlerini kırarak gecekonduya giren hırsızlar, Selvi Uzun ve ablasını öldüresiye darp ettiler. Sağ gözü tamamen görmez hale gele gelen Selvi Uzun, parmaklarının birçoğunu da kullanamıyor. Selvi Uzun, olayın yaşandığı geceyi özetle şöyle anlattı:

GÖZÜNÜ KÖR ETTİ

“Ablam 'Selvi beni öldürüyorlar' diye bağırdı. Ablamın yanına gideyim diye ayağa kalktığım anda değnekle vurarak beni yatağa düşürdüler. Peş peşe vurdular. 'Yavrum bana niye vuruyorsun, ben sana ne yaptım da vuruyorsun' dedim. O da 'Benim paraya ihtiyacım var. Parayı nereye koydun. Seni şuracıkta öldürürüm, doğrarım bağırma' dedi. Parmaklarımı ve ellerimi kestiler. Gözüme de bıçak vurdular. Diğer gözüm de az görüyor. Arkadan gelen bir ses vardı o da 'Bırak artık öldüreceksin' diyordu. Bir gece daha evimde yatayım dedim. İşte son gecede bana bunu yaptılar. Seyid Fatih POYRAZ-Burak ALTUN/İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!