GECEKONDUDA KAÇAK YAŞAM

Güncelleme Tarihi:

GECEKONDUDA KAÇAK YAŞAM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:10

MHP Genel Merkezi’ne 200 metre uzaklıktaki Yukarı Öveçler Mahallesi’nde çöp ve kağıt toplayıcıları, yıkım kararı bulunan gecekondulara yerleşti. Vatandaşlar, mahallenin çöplüğe döndüğünü söylerken, mahalle muhtarı, “Suyu ve elektriği kaçak kullanıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz hafta “Trilyonluk sefalet” manşetiyle gündeme getirdiği Çukurambar’daki çarpık kentleşmenin bir benzeri de Balgat’ta yaşanıyor.
Bürokratların da oturduğu ve MHP Genel Merkezi’ne sadece 200 metre uzaklıktaki Yukarı Öveçler Mahallesi’nde, 1235. Cadde ile Balgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında yer alan gecekondularda yaşanan hayat çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

MAHALLE ÇÖP KOKUYOR

Mahalleli, “Çevrede ne kadar çöp ve atık varsa buraya getiriyorlar. Mahallenin kokusu bile değişti, artık her yer çöp kokuyor. İnsanlar o bölgeden geçerken korkmaya başladı, bahçelerinde pitbull cinsi köpek yetiştirenler var” dedi. Yukarı Öveçler Mahalle Muhtarı Ziya Karakülah ise, “Zaten gecekondular için yıkım kararı vardı, ancak halen tebliğ edilmedi. Çankaya Belediyesi’nin burası için harekete geçmesi gerekiyor. Gecekondular yıkılacak diye sahipleri burayı terk edince, kağıt toplayıcılar yerleşti. Şimdi elektriği de suyu da kaçak kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!