Geceden sabaha ortak tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Geceden sabaha ortak tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 00:23

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitim alanında arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında kurumların ilk kez ortak gerçekleştirdiği tatbikatta senaryo gereği, Bolu’nun Gerede ve Çankırı’nın Çerkeş ilçeleri arasında önceki gün saat 22.00’de meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından çöken binaların enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

AMAÇ AYNI DİLİ KULLANMAK

Tatbikatla yerel ve ulusal arama kurtarma planları doğrultusunda farklı ekiplerin aynı ortamda aynı saha dilini kullanarak çalışmasını sağlamak amaçlandı. Gece başlayıp sabah saatlerine kadar süren tatbikat, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kısa süre önce kurulan PAK birliklerinin katıldığı ilk tatbikat olarak kayıtlara geçti. Kurum yetkililerinin değerlendirmeleri şöyle oldu:

Geceden sabaha ortak tatbikat


KOORDİNASYON ÇOK ÖNEMLİ

AFAD arama kurtarma teknisyeni Ramazan Yerli: “Tatbikatımızın amacı, olay bölgesine varış, konuşlanma, kamp alanından afet ve acil durum yönetim merkezleri vasıtasıyla çalışma alanlarına yönlendirme ve çalışma alanlarında arama kurtarma ekiplerinin teknik kabiliyetlerini ölçmek.”
JAK Bölük Komutanı Yüzbaşı Yusuf Mataracı: “Tatbikatlarda kurumlar arası koordinasyonun sağlanması çok önemli. Takdir edersiniz ki enkaz alanında bir kargaşa oluyor, bu tarz tatbikatlarla biz bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz, aramızdaki koordinasyonu sağlayarak bir iş birliği içinde çalışıyoruz.”
PAK Birlik Personeli Ayşe Yurt Şen: “İlk kez bu tarz kapsamlı tatbikata katıldığımız için heyecanlıyız.” 

Geceden sabaha ortak tatbikat

Tatbikatta 6 katlı binanın üst katlarında mahsur kalanlar kurtarıldı, tamamen çöken öğrenci yurdu ile bir hastanenin enkazında arama kurtarma çalışması yürütüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!