Geç gelen hassasiyet

Güncelleme Tarihi:

Geç gelen hassasiyet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 00:00

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin Ankara’da bir caddeye verilmesi kararlaştırılırken Gökçek’in isimlendirme hassasiyeti gözlerden kaçmadı. Geride kalan 15 yıl boyunca yaptığı isim değişikleriyle sert tartışmalara imza atan Gökçek, "İsimlendirmeyi numaralı bir caddede yapalım. Aksi takdirde isimli bir caddeye verildiği zaman lüzumsuz tartışmalar meydana getirir. O noktada da komisyonumuzun hassas olmasını istirham ederim" dedi.

CADDE ve sokak isimleri değişiklikleriyel geride kalan 15 yıla damgasını vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu konuda gereken hassasiyeti ancak dördüncü döneminde geliştirebildi. Helikopter kazasında yaşamını yitiren eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin bir caddeye verilmesi görüşülürken Gökçek, "İsimlendirmeyi numaralı bir caddede yapalım. Aksi takdirde isimli bir caddeye verildiği zaman lüzumsuz tartışmalar meydana getirir" uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında yaptı. Toplantıda Meclis Başkanvekilliğine AKP Meclis üyesi Ali İhsan Ölmez seçilirken, ikinci başkanvekili AKP’li Davut Erdem oldu. Meclis’in ilk gününde helikopter kazasında vefat eden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin Ankara’da bir caddede yaşatılması kararlaştırıldı.

Yazıcıoğlu’nun ailesiyle görüştüğünü söyleyen Gökçek, "Kendi oturdukları sokağa verilebileceğini söylediler. Ben daha güzel bir yer olabileceğini ve bunun için çalışma yapılabileceğini söyledim. Bizim takdirimize bıraktılar" dedi. Geçmişte yaşanan ve büyük tartışmalar yaratan cadde-sokak isimlerinin değiştirilmesine de atıfta bulunan Gökçek, "İsimlendirmeyi numaralı bir caddeye verelim. Aksi takdirde isimli bir caddeye verdiliği zaman lüzumsuz tartışmalar meydana getirir. O noktada da komisyonumuzun hassas olmasını istirham ederim" dedi.

CHP: Takipçisi olacağız

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, 29 Mart’ta yaşanan çetin seçim sürecinin ardından Ankaralıların belediye başkanı olarak yeniden Melih Gökçek’i seçtiğini hatırlattı. CHP’ye muhalefet görevi verildiğine değinen Çatak, MHP’nin de seçimlerde güçlenerek görev aldığını söyledi. Muhalefetin varlığını demokrasinin gereği olarak tanımlayan Çatak, bunu en iyi şekilde yaparak Başkan Gökçek’in seçim öncesi vaatlerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Çatak, Gökçek’in basında yer alan uzlaşı mesajlarını da "fevkalade olumlu bir gelişme" olarak niteledi.

AKP grubu adına söz Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, muhalefeti baş tacı olarak tanımlayarak, "Sadece muhalefet yapmak için yapılan muhalefetin, yanlış bir davranış" dedi.

MHP Grup Başkanı Hamit Yavuz ise, daha önceki dönemde temsil edilemediklerini, bu seçimde bu hakkı kazandıklarını ifade ederek, Meclis çalışmalarında Ankaralıların yararına olacak tüm çalışmalara destek olacaklarını, Ankaralıların aleyhine olacak kararların da karşısında olacaklarını ifade etti.

Değişen isimler

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geride kalan 15 yılda bir çok sokak ismini değiştirerek tartışmalara neden olmuştu. Mahkeme kararı tarafından bir çok kez iptal edilmesine rağmen eski Başkanvekili Seyfi Saltoğlu’nun adını verdiği caddede de ısrarcı olan Gökçek, Kediseven, Sevdalı Patika, Taşplak, Çeşmeli, Öykülü, Buluşmalar, Sırvermez, Hatırlı, Meraklı, Sakız Hanım, Buselik, Hoşsohbet, Akşam simidi, fincan sokak gibi isimleri geride kalan 15 yıl içinde değiştirmişti.

Gökçek’le poz verdi

MHP
’den AKP’ye geçen Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Meclis öncesinde düzenlenen kokteyl çıkışı Gökçek’le birlikte poz verdi. Neşeli olduğu gözlenen ve AKP’lilerle şakalaşan Gürbüz’ün MHP’li üyelerle konuşmadığı gözlendi. Gürbüz Meclis’i de arka saflardan takip etti. Gürbüz ve beraberinde iki Meclis üyesinin de AKP’ye geçmesiyle AKP’nin koltuk sayısı 59’a çıkarken, MHP’nin üye sayısı 18’e düştü. CHP’nin Meclis’te 26 üyesi bulumuyor.

Tiryaki gelmedi

MECLİS’İN
ilk oturumuna katılmayan tek belediye başkanı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki oldu. Tiryaki dışındaki tüm AKP’li belediye başkanları oturuma katılırken, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da ilk toplantıya katıldı.

Tankerle sulama yapılmasına son

ANKARA
’da barajlarda yeterli miktarda suyun birikmesi nedeniyle yeşil alanların tankerlerle sulanması işlemine son verilmesi hakkında verilen önergeyi okuyarak, gündeme alınmasını isteyen Gökçek’in talebi doğrultusunda önerge oybirliğiyle kabul edildi. Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA’nın bünyesinde hizmete soktuğumuz ’Alo sulama hattı’ndan isteyen herkes su temin edebiliyordu. Fakat yağışların normal seyretmesi ve barajların tekrar dolmaya başlaması nedeniyle bu uygulamaya son veriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!