Galericilerin Başbakan nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Galericilerin Başbakan nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 17:07

ANODER üyesi bir grup oto galerici, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek için dün yaklaşık 1.5 saat Fatih Caddesi’nde bekledi. Güzergâh değişikliği nedeniyle Başbakan’la görüşemeyen galerici esnafı ile Büyükşehir Zabıtası arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Esenboğa Yolu üzerindeki OTONOMİ’ye taşınmak istemeyen ve taşınmaları için kendilerine verilen süre sona eren Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) üyesi oto galericiler, seslerini Başbakan Binali Yıldırım’a duyurmak istedi. Başbakan Yıldırım ile görüşmek isteyen oto galericiler dün, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nın açılış törenine katılan Yıldırım’ın geçiş güzergâhı olan Fatih Caddesi’nde toplandı. Dernek üyelerinin faaliyetleri, vergi levhaları ve taşınmak için farklı bir yer isteklerinin yer aldığı dosyayı, Başbakan’a vermek isteyen kalabalığa polis ve çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ellerinde Türk bayrakları ve “Ekmek teknelerimiz kapatılıyor”, “Halkın umudu Başbakanımız galerici esnafının da umudu”, “Rantın değil dürüst esnafın yanında olun” yazılı dövizler taşıyan oto galericiler, çevik kuvvet ekiplerinin uyarılarıyla yol kenarına çekildi. Polis, “Esnaf burada büyük başkan nerede” diye slogan atan kalabalığı kalkan kullanarak ablukaya aldı.

Haberin Devamı

DOSYAYI YAMALI TESLİM ALDI


Olay yerine gelen eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ANODER Başkanı İlkay Kalkan ile görüştü. Görüşme sonunda Başbakan’a verilmek üzere hazırlanan dosyayı İl Başkanı Yamalı teslim aldı. Başbakan’ın güzergâhının değiştiği bilgisini alan kalabalık daha sonra dağıldı.


OTOPARKTA ARBEDE

OTO galericilerin dağıldığı sırada arbede yaşandı. Fatih Caddesi’nin yan tarafındaki otoparkta park halinde bekleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki zabıta aracında bulunan zabıtalar ile kalabalık arasında sözlü atışma başladı. Kısa süreli atışmanın ardından galericilerin bazıları araçlara saldırdı. Zabıta ekipleri otoparktan ayrılırken, çevik kuvvet ekipleri de olaya müdahale ederek, otoparkı boşalttı.


PROTESTOYA DEĞİL KUTLAMAYA GELDİK

“PROTESTOYA gelmedik, dertliyiz” diyen ANODER Başkanı Kalkan, şunları söyledi:
“Ekmek teknelerimiz kapatılıyor, mağduruz. 20-30 yıllık dükkanlarımızı kapatıp gitmeye razı olduk. Şu anda bizi ANODER olarak hükümetimize, belediyemize karşı bir tutum içinde gösteriyorlar. Buraya Başbakanımızı protesto etmeye değil kutlamaya geldik. Bizim dertlerimiz var. Geçen hafta da Kırşehir’de Cumhurbaşkanımıza dosya verdik. Biz esnafız. Kavga, gürültü istemiyoruz. İşimize gücümüze bakmak istiyoruz. Grup tam dağılırken Büyükşehir Belediyesi aracı içindeki zabıtalar esnaf arkadaşlara el işareti yaparak, ‘Hadi size güle güle’ demişler. Olay böyle gelişmiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!