Galericiler için ikinci site şart

Güncelleme Tarihi:

Galericiler için ikinci site şart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 16:06

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, Ankara’da faaliyet gösteren ikinci el otomotiv satışı yapan galerilerin son günlerde zor dönemlerden geçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kalkan, galericilerden belediye yetkililerince istenilen uygulamaları harfiyen yerine getirmeye davet ederek sorunların uzlaşma yolu ile çözülmesi için gereken tüm girişimleri yapmaya devam edeceklerini söyledi. Hizmetlerin destekçisi olduklarını kaydeden Kalkan, “Lakin Ankara’nın ikinci bir galericiler sitesine olan ihtiyacı da yadsınamaz” dedi.Yapılan oto galericiler sitesinin mevcut potansiyeli ile Ankaralı tüm galericilere cevap vermekten uzak olduğunu savunan Kalkan şunları söyledi:

‘BÜYÜK ARAÇLAR SIĞMIYOR’

“Yapım aşamasında olan Galericiler Sitesi 550 dükkan kapasitesine sahipken Ankaralı galerici sayısı bu rakamın üç katından bile fazla. 100 metrekarelik işyerlerinde traktör, otobüs, minübüs, kamyon ve kamyonet sergilenmesi ve satışı fiziksel olarak da mümkün değil. Mevcut Oto Galericiler Sitesi yatırımcıların da işin içine girmesi ile fahiş fiyata satılan dükkanlarla donatılmıştır. Galerici esnafımızın bir çoğunun bu ekonomik koşullar doğrultusundan oradan dükkan alması da oradaki dükkanların kiralarını ödeyebilmesi de mümkün değildir. Gölbaşı gibi bir bölgeye yapılacak ikinci bir galericiler sitesi coğrafi yakınlık açısından kenti ikiye bölecektir. Belli bölgede oturanlar birine başka bir bölgede oturanlar diğerine gideceklerdir. Ayrıca ANODER’in yapmayı planladığı galericiler sitesi projesinde; binek araç satışının dışında, 250 ve 500 metrekarelik işyerleri ile büyük araç satışları yapan firmalar için de uygun alanlar mevcuttur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!