Galeri kararına dernek tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Galeri kararına dernek tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 14:55

İkinci el otomobil galerilerine şehir dışına çıkmaları için 1 Mart’a kadar süre tanıyan kararı eleştiren ANODER Başkanı İlkay Kalkan, “Bu karar, oradan işyeri alan, dükkanlarına fahiş fiyatlar ile kiracı ya da alıcı bulma endişesinde olan yatırımcıların yararınadır. Rant merkezine dönüştürülmesine fırsat verilmeyecek bir galericiler sitesini inşa etmek için zaman talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Kalkan, ikinci el otomobil alım satımı yapan galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararına tepki gösterdi. Kalkan, kararın, doğuracağı olumsuz sonuçlar düşünülmeden alınmış yanlış bir karar olduğunu iddia ederek, “Bu karar, Ankaralı’nın, esnafımızın ve kamunun yararına değildir” dedi. Esnafın gitmesi için gösterilen yerin galericilerden çok yatırımcılara pazarlandığını ifade eden Kalkan, şunları söyledi: “Bu karar, oradan işyeri alan, dükkanlarına fahiş fiyatlar ile kiracı ya da alıcı bulma endişesinde olan yatırımcıların yararınadır. Bu konuda hazırladığımız bilgilendirme metnini Ankara milletvekilleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine ilettik. Yapımı tamamlanma aşamasında olan Oto Galericiler Sitesi, Ankara’da ikinci el otomobil satışı yapan galerilerin tamamına cevap verebilecek kapasitede değildir. 

PROJE HAZIR

Haberin Devamı

Oradan kendisine dükkan alamayan ya da kiralayamayan galericilerin oluşturduğu ve şu anda 500 civarındaki üyesi ile ikinci bir galericiler sitesini yapmak için hazır olan ANODER, bu durumun ispatıdır. Bu önemli sorunun çözümü için, Gölbaşı gibi bir başka arterde ikinci bir galericiler sitesi yapılmalıdır. ANODER ve birlikte oluşturduğumuz kooperatifimiz olan ANOKOOP olarak gerekli girişimleri, görüşmeleri yaptıktan sonra Gölbaşı’nın projesini dahi hazırladık. Fakat 1 Mart tarihi, Ankara için zorunluluk olan ikinci galericiler sitesini oluşturmak için yeterli süre tanımıyor. Yaşanan haksızlığı ortadan kaldırmak için, Ankara merkezine çok uzak olmayan, tüm esnafımıza hitap edebilecek ölçekte, maliyeti fazla olmayan ve rant merkezine dönüştürülmesine fırsat verilmeyecek işyerlerinden oluşacak bir galericiler sitesini inşa etmek için zaman talep ediyoruz.”

ERKOÇ: KAPASİTE DE VAR BÜTÇEYE UYGUN YER DE

Otonomi’nin yetersiz kalacağı ve kiraların yüksek olduğuna yönelik iddiaları değerlendiren OTNOMOİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, yeni yaptıkları alanda her bütçeye uygun kira imkanı olduğunu söyledi. 2008’den bu yana galerilerin taşınmasının gündemde olduğuna dikkat çeken Erkoç şunları söyledi: “Bizim orada bin liraya da, iki bin liraya da, üç bin liraya da kiralık yerimiz var. Zaten Ankara’daki galericilerin yüzde 90’ı kiracı. Ankara’da ticaret odasına, esnaf odasına kayıtlı galerici sayısı 400’ü geçmiyor. Yalan söylüyorlar. Zaman konusunda 2008’den beri bu durum belli. Bu arkadaşlarımızın amacı Bahçeli’de, Emek’te galericiliğe devam edelim, hükümet bize 1 sene de 10 sene de sesini çıkartmasa yerimizde kalalım zihniyetindeler. Bize ısrarla havaalanı yolundaki arsayı bize aldıran Anoder’in başındaki arkadaşlar. O zaman Melih başkan Gölbaşı’nı yapıyordu. Gölbaşı’na gitmeyiz diye 350 kişiden imza topladılar. Şimdi burası yapıldı bitti biz bunu 3 sene daha sallarsak nasıl olsa hükület değişir bir başkası gelir belediye başkanı değişir zihniyet bu. O mahallelerden her gün şikayet geliyor bize. Bahçelievler, Aydınlıkevler muhtarlarına, galerilerin olduğu bölgelerdeki muhtarlara bir sorun artık herkes illallah diyor. Herkesi alabilecek kapasitemiz de var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!