Füze kalkanına karşı açlık grevi

Güncelleme Tarihi:

Füze kalkanına karşı açlık grevi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 00:00

Sakarya Caddesi’nde çadır kuran bir grup eylemci, Malatya’nın Kürecik ilçesine kurulacak “Füze Kalkanı” projesine karşı açlık grevi başlattı.

Haberin Devamı

ANKARA’da Malatya’nın Kürecik ilçesine kurulacak “Füze Kalkanı” projesini protesto eden bir grup 5 günlük açlık grevine başladı.
 Kızılay Sakarya Caddesi’nde toplanan ve kendilerini Halk Cephesi olarak nitelendiren grup, “Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz”, “NATO’nun askeri, halkların katili olmayacağız” şeklinde sloganlar attı. Cadde ortasına çadır kurarak, 5 günlük açlık grevine başlayan yaklaşık 30 kişi, ellerindeki füze kalkanı karşıtı broşürleri çevreden geçen vatandaşlara dağıttı.
İzin vermeyeceğiz
 Grup adına yapılan basın açıklamasında, füze kalkanının Türkiye’de bulunan Amerikan üslerini korumak için kurulduğu belirtilerek, “Füze kalkanının anlamı, topraklarımızın zaten mevcut askeri üslerle başka ülke halklarına karşı saldırı merkezi haline getirilmesinin daha da katmerleşmesi demektir. Buna izin vermeyeceğiz” denildi.
 Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, basın açıklamasının ardından halay çekildi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan füze kalkanı karşıtı protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!