Futbolun ateşi derbide yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Futbolun ateşi derbide yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 00:08

Şampiyonluk hedefine emin adımlarla yürüyen sarı-lacivertliler, kayıp yaşamak istemiyor. Kırmızı-siyahlılar ise kötü gidişi durdurma amacında. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak zorlu mücadeleyi hakem Onur Özütoprak yönetecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de verilen aranın ardından heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 23. haftanın kritik maçında, Başkentin iki köklü kulübü Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü, derbide karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Onur Özütoprak yönetecek.

Futbolun ateşi derbide yükselecek


45 puana sahip Ankaragücü, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile aynı puana sahip ve 2 gol averajı ile ikinci basamakta. Ara verilmeden önce oynadığı mücadelede Altaş Denizlispor’u 2-1 yenen sarı-lacivertliler, ligde çıktığı son 5 maçı da kazandı. Şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerleyen Ankaragücü, derbiyi de kazanıp yoluna kayıpsız devam etme hedefinde.
26 puandaki Gençlerbirliği ise ikinci yarıda çıktığı üç maçı da kaybederken, toplamda 4 maçtır rakiplerine yeniliyor. Ateş hattındaki takımlarla arasındaki puan farkı sıkıntı yaşadığı bu süreçte azalan kırmızı-siyahlılar, derbi maçtan galibiyetle ayrılıp, kötü gidişi durdurma ve yeni bir sayfa açma amacında. Ligin ilk yarısında oynanan müsabakayı Ankaragücü, Sinan Osmanoğlu ve Eren Derdiyok’un golleri ile 2-0 kazanmıştı.

İKİLİ REKABETTE ÜSTÜNLÜK A.GÜCÜ’NDE

Gençlerbirliği ile Ankaragücü, profesyonel liglerin başladığı günden bu yana 85. kez resmi maçlarda karşılaştı.
İki takım, bugüne kadar 78 kez en üst seviye ligde, 3 kez bir alt seviye ligde ve 4 kez de Türkiye Kupası’nda olmak üzere 85 kez resmi maçta mücadele etti.
MKE Ankaragücü bu maçlarda 34 galibiyet alırken, Gençlerbirliği 27 kez kazandı. 24 maç da berabere tamamlandı. Sarı-lacivertlilerin 117 golüne, kırmızı-siyahlılar 109 golle karşılık verdi.
İki takımın Süper Lig’in bir alt seviyesindeki ligde (Eski adı 2. Lig, şu anda 1. Lig) oynadığı 3 maçı da Ankaragücü kazandı. 1980-1981 sezonundaki maçları 2-0 ve 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, bu sezonun ilk yarısındaki maçı da 2-0 galibiyetle tamamladı.

OYNANAN SON 10 KARŞILAŞMADA DENGE VAR

Oynanan 85 maçta en farklı galibiyeti 7-2’lik skorla Ankaragücü elde ederken, Gençlerbirliği’nin de rakibine karşı 4-0’lık galibiyeti bulunuyor. İki takım arasında en gollü beraberlik 3-3’lük skorla yaşanırken, sadece 5 maç golsüz bitti. İki takım da 16’şar maçta rakibine gol atamadı.
Başkent derbisi öncesinde Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasındaki son 10 resmi maça bakıldığında denge göze çarpıyor.
Galibiyet sayılarından atılan gollere kadar eşitlik söz konusu.
Son 10 maçta Gençlerbirliği ve Ankaragücü 4’er galibiyet alırken, 2 maç berabere bitti. Son 10 başkent derbisinde iki takım da 11’er kez gol sevinci yaşadı. Son 5 maçta; 3 galibiyet ve 1 beraberlik alıp, 1 kez de yenilen Ankaragücü, Gençlerbirliği lehine olan tabloyu dengeledi.

Haberin Devamı

HER MÜSABAKADA HEDEFİMİZ 3 PUAN

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Gençlerbirliği ile oynayacakları başkent derbisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bizim hedefimiz mutlak şampiyonluk. Bu hedef doğrultusunda her maça kazanmak için çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankara’nın çok keyifli bir derbiye şahit olacağına inandığını dile getirten Koca, şunları söyledi:
“Umut ediyoruz ki dostluk çerçevesinde, sportmence oynanan Ankara’nın saygınlığına yakışacak bir derbi olsun. Belirtmek isterim ki bu derbinin ismine yakışan lig kesinlikle Süper Lig olmalıdır. Sezon başında hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Geride kalan süreçte bu doğrultuda önemli yol aldık. Averajla ikinci sıradayız ve önemli bir avantaa sahibiz. Bunu sezon sonuna kadar sürdürmek ve mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Her maçımız final gibi ve biz kazanmak için çıkıyoruz. Ligde play-off sınırı ile aramızdaki puan farkını mümkün olduğunca korumak ve artırma hedefindeyiz. Teknik heyetimiz ve futbolcularımızın çabası, taraftarlarımızın da desteği ile bu hedefimize ulaşmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

BÖYLE MAÇLARIN FAVORİSİ OLMAZ

Gençlerbirliği’nin Basından Sorumlu Asbaşkanı Muammer Akyüz, derbilerin favorisinin olmadığını belirtip, şunları söyledi.
“Antalya’da kampının çalışma ortamı ve takımın daha fazla kaynaşması açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz. Rakibimiz sıralamada bize göre daha avantajlı olsa da derbilerin favorisi olmaz. Hem ilk yarıdaki maçın rövanşını almak hem de lige yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Gençlerbirliği ve Ankaragücü her dönem rakip olsa da ebedi dostlukları devam etmiştir. Rakibimiz de galibiyet için sahaya çıkacağından, zevkli ve çekişmeli bir maç olacağına inanıyoruz. Maçın, aynı ilkeler çerçevesinde dostça, sportmence, izleyenlerin zevk aldığı ve hak edenin kazandığı bir maç olmasını arzuluyoruz.”

YAPICI ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

“Taraftarlarımızın, gerek yöneticilere gerek teknik sorumlulara gerekse futbolculara iyi niyet çerçevesinde hakaret etmeden yaptığı her türlü eleştirisine açık olduğumuzu ve iyi niyetli tüm eleştirilerden yararlandığımızın bilinmesini istiyoruz. Bu maç öncesinde eleştirileri bir yana bırakmalarını, birlik ve beraberlik içinde takımlarını sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz. Daha aydınlık yarınlara, birlik ve beraberlikle çıkacağımıza inanıyoruz.”

 

Haberin Devamı

ÖNEMLİ EKSİKLER DÜŞÜNDÜRÜYOR

Kritik derbi öncesinde, özellikle Gençlerbirliği cephesindeki eksikler teknik ekibi düşündürüyor. Kırmızı-siyahlılarda, geçirdikleri operasyon sonrasında tedavi süreçleri devam eden LuaLua ve Aksel’in yanı sıra cezalı olan Barış Alıcı bugünkü maçta forma giyemeyecek. Antalya kampı öncesi sakatlanan ve derbide forma giyemeyeceği belirtilen Lima, hem Antalya’daki kampta hem de Başkent’teki çalışmalarda yer alırken, görev yapıp yapmayacağı maç saatinde belli olacak. Ankaragücü’nde ise sakatlığı nedeni ile Antalya kampını erken tamamlayıp Ankara’ya dönen Ariyibi, takımdaki yerini alamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!