Flamenkonun ustası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Flamenkonun ustası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 15:49

Flamenkonun ustası Manuel Fernandez Montaya El Carpeta, ‘A Bailar’ isimli gösterisiyle yarın 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde olacak. Gösteride El Carpeta’ya, efsane dansçı Antonio Canales, Farru ve La Farruca da eşlik edecek. El Carpeta, gösteri öncesi Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

A Bailar gösterisini Türkiye’de ilk kez Uluslararası Ankara Müzik Festivalinde izleyeceğiz. Dansınızla ne anlatıyorsunuz? A Bailar sizin için ne ifade ediyor?

A Bailar, insan olarak bir mirasa sahip olduğumuzu ve her gün savaşıp mücadele etmemiz için bir sebebimiz olduğunu anlatıyor. Her zaman büyük bir mekanda, birçok dansçı, şarkıcı ve müzisyen ile kendime ait solo bir gösterimin olmasının hayalini kuruyordum. A Bailar bu açıdan benim için çok özel ve heyecan verici.

Flamenko ailenizde bir gelenek, çok başarılı isimler var. Siz kendi dansınız için neler söylersiniz?

Günümüz eğilimlerini de biraz daha dansın içine kattığımı söyleyebilirim ama Flamenko geleneğimiz ve dans ile ilgili temel yaklaşımlar benim vazgeçilmezim. Seyircinin görmek istediklerini de göz ardı etmediğimi söyleyebilirim. Farruco’nun mirasından vazgeçmiyorum. İçinde bulunduğumuz çağın dansa kattıklarını da ekleyerek ortaya iyi bir Flamenko gösterisi çıkarmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

HAYATIMDA HEP DANS VE MÜZİK VARDI

Flamenko’yu öğrenmeye küçük yaşlarda başlamışsınız. Farruco ailesini sizden dinleyebilir miyiz?

Dünyanın en önemli dansçılarından oluşan bir aile içerisinde büyüdüm. Hayatımda hep dans ve müzik vardı. Annem La Faruca ve kardeşlerimden çok şey öğrendim. Farru, Farruquito çok özel dansçılar. Güzel ama zor bir çocukluk olduğunu söyleyebilirim. Ama böyle bir ailede büyüdüğüm için her zaman şükrediyorum.

Gösterinizde Flamenko müziği ile dansı nasıl bütünleştirdiniz?

Gösteriye hazırlanırken tek amacım izleyicilere gerçekten Flamenko ruhunu hissettirmekti. Bu anlamda müzik ve dans anlamında çok çalıştık. Gösteri öncesi araştırma, dinleme ve konsepti oluşturma konusunda çok fazla kafa yorduk. İzleyenler gerçek bir Flamenko gösterisine tanıklık edecek.

GÜÇLÜ BİR GÖSTERİ OLACAK

Ülkemizde de Flamenko’ya yoğun bir ilgi var. Gösterinizle ilk kez geliyorsunuz. Nasıl bir seyirci bekliyorsunuz?

Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Ama Türkiye’de Flamenko’ya olan ilgiyi biliyorum. Flamenko coşkusu izleyici ile birleşince ortaya çok güzel bir gösteri çıkıyor. Eminim ki bizi çok iyi bir izleyici kitlesi bekliyor, bence izleyicilerimizin enerjisi ile de ortaya çok güçlü bir gösteri çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!