Güncelleme Tarihi:
Kongrenin açılışında konuşan bölüm başkanı Prof. Dr. Gül Şener, bölümün kuruluşundan itibaren en önemli misyonunun fonksiyonel yetersizliği bulunan kişilerin yaşam kalitesini artıracak yetkin fizyoterapistler yetiştirmek olduğunu kaydeden Şener, şunları söyledi:
“Hocalarımızın başlattığı yolda ilerlerken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı altında yapılandırılan eğitim-araştırma ve uygulama üniteleri lisans öğrencilerinin klinik eğitim aldığı; lisansüstü öğrencilerin tez çalışmalarını yaptığı, öğretim elemanlarının projelerini gerçekleştirerek kanıta dayalı eğitim verdikleri; özürlülerin ve ailelerinin bilgilendirildiği birimler olarak şekillendirilmiştir.
Vücut farkındalığı
Toplum sağlığının iyileştirilmesi amacıyla; yoga, vücut farkındalığı, fiziksel uygunluk, pilates ve bel/boyun sağlığı gibi programların da sürdürüldüğü bu yapılanmada nörolojik, ortopedik, pediatrik, kardiyopulmoner, romatolojik, geriatrik ve mesleki rehabilitasyon, protez-ortez-biyomekanik, sporcu sağlığı ve fizyoterapisi, el cerrahisinde rehabilitasyon, kadın sağlığı, iş-uğraşı tedavisi, ve oro-motor fonksiyon bozuklukları ve rehabilitasyonu üniteleri yer almaktadır. Kuruluşumuzun 50’nci yılında, lisans programımızdan mezun olan 2 bin 557 fizyoterapist ve 205’i Yüksek lisans, 103’ü Bilim Doktoru ünvanını alan 308 lisansüstü mezunumuz ile diğer üniversitelere fizyoterapist öğretim üyesi yetiştirme misyonumuzun da devam etmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz.”