Fırtına kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 15:15

Ankara’yı önceki gün fırtına vurdu. Saatteki hızı 45 kilometreye ulaşan rüzgâr ağaçları devirdi, çatılar uçtu, minareler yıkıldı, elektrik telleri koptu, bina dış cephe kaplamaları zarar gördü. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Hasar tespiti yapılan 93 noktada ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da önceki gün fırtına ve sağanak yağmur etkili oldu. Çankaya, Mamak, Etimesgut, Pursaklar, Sincan ve Kahramankazan’da saatteki hızı 45 kilometreye ulaşan rüzgâr nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, minareler yıkıldı, elektrik telleri koptu, bina dış cephe kaplamaları zarar gördü. Çatılardan kopan parçaların isabet ettiği birçok araçta hasar meydana geldi. Kentte kuvvetli rüzgârın ardından da yağmur etkili oldu. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

CAMİLERİN MİNARELERİ YIKILDI

Fırtına kâbusu

Etimesgut’taki bir alışveriş merkezinin çatısı tamamen uçarken, çevredeki vatandaşlar büyük korku yaşadı. Etimesgut Leylak Caddesi’nde kuvvetli rüzgâr nedeniyle apartmanın çatısı uçtu, çatıdan kopan parçalar yandaki Etimesgut Merkez Camisi’nin minaresine isabet etti ve minare yıkıldı. Minareden kopan parçaların isabet ettiği bir kişi yaralandı. Yaralı, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Etimesgut Belediyesi ekipleri caminin çevresinde önlem aldı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “İlçemizde etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerimizin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi, bir camimizin de minaresi zarar gördü. Ekiplerimizle gerekli müdahaleyi yaptık. Fırtınadan etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü felaketten korusun” açıklaması yaptı. Çankaya İmik Dede Camii’nin minaresi de yıkıldı, minareden düşen taşlar caminin avlusuna düştü. Kahramankazan Ahi Mahallesi Camii’nin minaresi de yıkıldı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Belediyemiz, cami cemaatinin ihtiyaçlarını karşılamak ve minareyi eskisinden daha sağlam bir şekilde inşa etmek için gereken tüm çalışmaları yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Fırtına kâbusu

BALKONDAN UÇTU SOKAĞA DÜŞTÜ

Haberin Devamı

Çankaya Ümit Mahallesi 2547. Cadde’de bulunan 35 katlı bir apartmanın balkonlarından birçok eşya etrafa saçılırken, üç kişilik koltuğun uçtuğu anlar telefon kamerasına yansıdı.

Fırtına kâbusu

Fırtınanın etkisiyle havalanan koltuk, 2531. Sokak’taki bir evin önüne düştü. Koltuğun uçma anına şahit olan ve videosunu çeken Onur Kalmaz, “Bir anda yerden eşyaların yükseldiğini ya da balkonlardan fırlayan koltukları gördük. O anda benim de elimde telefon vardı. Arabama bakıyordum. Bir anda koltuğun bu tarafa doğru geldiğini gördüm. Allah’tan bahçeye doğru düştü. Yaralanan ve zarar gören kimse yok ama bayağı korktuk. Bir anda çok ciddi şekilde yükseldi” dedi. Çıkan rüzgârda Mamak Spor Salonu’nun dış cephe kaplaması koparak yola savruldu. Pursaklar’da inşaatın 4’üncü katına kurulan kalıp iskelesi rüzgârın etkisiyle devrildi. Uçan bir tahta parçası inşaatın yanında bulunan elektrik tellerine çarparak patlamaya sebep oldu. Çankaya Selanik Sokak’ta bir ağaç devrildi. Devrilen ağaç, yolu kapattı. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken sürücüler zor anlar yaşadı. Yaşanan olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Eryaman’da da bir ağaç kökünden sökülürken, inşaat vinçlerinde kısa devre yaşandı. Vinçlerin boşa döndüğü görüldü. 

Haberin Devamı

Fırtına kâbusu

ABB’DEN 93 NOKTAYA MÜDAHALE

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Şehrimizde meydana gelen fırtına sebebiyle ağaç devrilmesi, çatı uçması ve hasar tespiti yapılan 93 noktada ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu” dedi. İlçe belediyeleri de fırtınadan zarar gören vatandaşların yardımına koştu.

DOLU BEYAZA BÜRÜDÜ

Fırtına kâbusu

Kızılcahamam'da dolu yağışı etkili oldu. Ceviz büyüklüğündeki dolu tanelerinin bölgede fazlaca yağması sebebiyle Kavaközü Köyü çayının debisi yükseldi su taşkınları meydana geldi. Tarla ve seralar zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!