Fırsatçılık yapılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Fırsatçılık yapılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 00:30

Yarın Anneler Günü... Anneler Günü için Ankaralı çiçekçi esnafı da hazırlıklarını tamamladı. Orkideden güle birçok türde çiçek raflarda yerini aldı. Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, “Diğer zamanlardaki çiçek fiyatı ile bu özel gündeki çiçek fiyatlarımız aynı” dedi.

Haberin Devamı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çiçekçi esnafı bugün ve yarın 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Vatandaşlar Anneler Günü dolayısıyla evlerine yürüme mesafesinde bulunan çiçekçilere giderek çiçek alabilecekler. Saat 17.00’den 24.00’e kadar da internet üzerinden sipariş verebilecekler. Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, “Yurt dışından 6, yurt içinden 12 TIR çiçek Ankara’ya geldi” dedi. “Hiçbir annemiz çiçeksiz kalmasın, çiçek bol” diyen Çimen, şu bilgileri paylaştı:

Fırsatçılık yapılmıyor


ESNAFIN UMUDU ANNELER GÜNÜ

“Çiçekçi esnafının Anneler Günü’nden beklentisi fazla çünkü pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafımız bütün umudunu Anneler Günü’ne bağladı. Çiçekçi esnafımız normal günlerde uyguladığı fiyat politikasını Anneler Günü’nde de devam ettiriyor yani fiyatlarla oynama yapılmıyor ve bu özel gün fırsatçılığa dönüştürülmüyor. Diğer zamanlarda çiçek fiyatı ile bu özel gündeki çiçek fiyatlarımız aynı.

SEYYAR VE KORSANA DİKKAT

Vatandaşlarımızdan da ricamız annelerine hediye edecekleri çiçekleri seyyar-korsan çiçekçiler yerine dükkânlardan alsınlar çünkü çiçekte kalite önemlidir. Tüm çiçekler anneleri sevindirecektir, Ankaralıların annelerin bu en özel gününü, en özel hediye olan çiçekle kutlayacağını da biliyoruz. Vatandaşlarımız anneye alınabilecek en güzel hediyenin çiçek olduğunu unutmasınlar. Hiçbir hediye çiçeğin yarattığı etkiyi yaratmaz. Anneler Günü için özel bir çiçek yok, gülden orkideye bütün çiçekler annelerimizi sevindirecektir.”

İŞTE BAZI ÇİÇEKLERİN FİYATLARI

Annelerine hediye olarak çiçek almak isteyen kent sakinleri için çok sayıda seçenek bulunuyor. Bütçesine göre çiçek almak isteyen Ankaralıların ödeyeceği rakamlar ise şöyle:

- Gül: 10-15 TL arası

- Orkide: 150-250 TL arası

- Kazablanka: 30 TL

- Antoryum: 25-200 TL

- Biçme demetler: 50-100 TL

Haberin Devamı

- Karanfil: Tanesi 5 TL, demet 100 TL

Fırsatçılık yapılmıyor
Anneler Günü öncesinde çiçek mezatında yoğunluk yaşandı. Çiçekçiler İncek Taşpınar Mahallesi’ndeki kooperatif binasında düzenlenen mezatta satışa sunmak istediği çiçeği almak için birbirleriyle yarıştı. En yüksek fiyat teklifini veren esnaf, banttan geçen çiçeklerin sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!