Fırsatçıları ATO’ya bildirin

Güncelleme Tarihi:

Fırsatçıları ATO’ya bildirin
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2020 23:09

Ankara Ticaret Odası (ATO), virüs salgını korkusundan faydalanarak fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı tedbir uygulamaya koydu.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, başta gıda olmak üzere ürün fiyatlarına spekülatif zam yaptığı tespit edilenleri ATO’nun web sitesinden, (312) 201 82 55 numaralı telefondan, (312) 201 82 56 numaralı fakstan ya da disiplin@atonet.org.tr e-posta adresinden ATO Disiplin Kurulu’na bildirebilecek.

AKLISELİM İÇİNDE DEVAM ETTİRMELİYİZ

Koronavirüse karşı alınan tedbirlerin lokanta, kafe, turizm ve konaklama başta olmak üzere tüm sektörleri etkilediğini belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Alınan önlemler, ticaretin olduğu her sektörü yakından ilgilendiriyor. Süreç ister istemez iş hacimlerine, cirolara ve diğer göstergelere yansıyacaktır. Bu sürecin hastalığın yayılmasını önlemek için yaşandığını dikkate alarak sağduyulu düşünmeliyiz. Hükümetimiz gerekli önlemleri zaten alıyor, koronavirüse karşı tedbirli olurken, aklıselim içinde ticareti de devam ettirmeliyiz. Süreci hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Fırsatçıları ATO’ya bildirin


DESTEK MASASI KURULDU

Haberin Devamı

ATO, öte yandan koronavirüs salgınına karşı, başta ATO üyeleri ve personelini korumaya yönelik bir dizi tedbiri uygulamaya koydu. Alınan tedbirler özetle şöyle: *ATO’nun 27-28-29 Mart tarihlerinde ikincisini gerçekleştireceği ‘28. Dönem Meclis Üyeleri Ekonomik İstişare Toplantısı’ ile kurum içi ve dışında yapılacak tüm toplantı, eğitim, seminer, çalıştay ve organizasyonlar ertelendi. *ATO personelinden kronik hastalığı olanlar ile 60 yaş üstü çalışanlar ve 12 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanların iki hafta süreyle idari izinli sayılması karara bağlandı. *ATO binası içinde ya da paydaş kuruluşların salonlarında gerçekleştirdiği tüm eğitimleri, yapım hazırlıkları devam eden eğitim portalı üzerinden on-line olarak gerçekleştirecek. *Koronavirüs tedbirlerinin ticari hayata etkileri ve sektörlerin süreci en az zararla atlatabilmesi için alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerilerin aktarılması için Meslek Komiteleri ve Komisyonlar Müdürlüğü bünyesinde ‘Destek Masası’ kuruldu.


ATO Hizmet binası içindeki alanlar ekipler tarafından virüs ve bakterilere karşı düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Bina içerisinde çeşitli alanlara yerleştirilen el dezenfektanları ile üye ve personelin el hijyeni sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!