Güncelleme Tarihi:
Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ŞEREFLİKOÇHİSAR'daki fırınlar, Ramazan Ayı nedeniyle İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve zabıtalar tarafından denetime tabi tutuldu. Denetime, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi Yunus Durdu ile Gıda Teknikeri Suna Kocabaş, Zabıta Komiseri Erol Süslü ve personeli katıldı.
Görevliler, fırınlarda; işyerinin hijyen olup olmadığına, fırıncıların tırnaklarına, sakallarına, unların tarihlerine bakarken, zabıtalar da ekmeklerin gramajlarına baktı. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmeklerde standart gramaj 250 gram olduğunu belirtirken, 250 gramın altındaki ekmek olması halinde 14 bin 500 lira ceza yazıldığı öğrenildi. Devam edeceği belirtilen denetimlerde, fırıncılarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
FOTOĞRAFLI