Firari boğalar panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Firari boğalar panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 21:23

Başkentte Kurban Bayramı’nın ilk gününe, sahibinin elinden kaçan kurbanlıklar damga vurdu. Yenimahalle’de kaçan kurbanlık keçinin sebep olduğu kazada beş kişi yaralandı. Gölbaşı’nda kaçan boğa büyük panik yaratırken, Sincan’da kaçan boğa ise kesim alanının yanındaki bataklığa saplandı.

Haberin Devamı

Ankara’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar, bayram namazının ardından kurban satış ve kesim yerlerine akın etti. Kesim sırasında kaçan kurbanlıklar nedeniyle zaman zaman panik yaşandı.

Firari boğalar panik yarattı


Yenimahalle Belediyesi, bu yıl 191 çadır kurulan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda bayram boyunca yaklaşık 2 bin 200 büyükbaş, 6 bin 200 küçükbaş olmak üzere toplam 8 bin 400 kurbanlığın satılıp kesileceğini açıkladı. Alanda bulunan otomatik kesimhanede kurbanlıklar kısa sürede kesilerek dört parça halinde vatandaşa teslim edildi.

Firari boğalar panik yarattı


Çankaya Belediyesi, bayram boyunca yaşanması olası kazalara karşı, Yeşilkent Mahallesi’nde yer alan Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ambulans ve sağlık görevlilerini hazır bulundurdu. Satıcıların getirdiği kurbanlıkların kesime uygun olup olmadığı, veteriner hekimler tarafından denetlendi.

BATAKLIĞA SAPLANDI

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde de kurbanlıklarını kestirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. Gölbaşı’nda görevlilerin elinden kaçan kurbanlık boğa, çevredekilerin arasına doğru koşunca büyük panik yaşandı. Boğa, güçlükle yakalandı. Boğanın sahipleri, kesim sırası beklenirken kaçmasından sorumlu tuttukları görevlilere tepki gösterdi. Görevliler ile boğa sahipleri arasındaki tartışma, çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Sincan’da kaçan boğa ise kesim alanının yanındaki bataklığa saplandı. Boğa, çevredekiler tarafından kurtarıldı.  

GEÇEN YILA GÖRE YOĞUNLUK AZ

Kasap Can Yılbaş, “Geçen seneye göre yoğunluk az. Herkes kasap ama herkesin acemiliği oluyor, kaza oluyor. Çok şükür kazasız devam ediyoruz. Özellikle her görülen insana kurban kestirilmesin. En çok buna dikkat edilsin” dedi.

Firari boğalar panik yarattı


KEÇİYE ÇARPMAMAK İÇİN ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Haberin Devamı

Yenimahalle’de kaçan kurbanlık keçinin sebep olduğu kazada biri ağır, ikisi çocuk olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, orta şeritte seyir halinde olan 06 FU 1207 plakalı aracın sürücüsü, o esnada karşıdan karşıya geçmekte olan yol ortasındaki kurbanlık keçiye çarpmamak için sağa doğru manevra yaptı. Kontrolden çıkan araç, sağ şeritte hareket halindeki 06 BR 249 plakalı araca çarparak bariyerlerden atlayıp şarampole yuvarlandı. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye geldi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, hastaneye sevk edildi. Kurbanlık keçinin de öldüğü olduğu kazanın ardından polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Muhammed Musab GÜMÜŞER-Cem GEÇİM/İHA

Firari boğalar panik yarattı


DANANIN DARBESİYLE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Haberin Devamı

Yenimahalle’de kurban kesim alanında dananın darbesiyle yere yığıldığı iddia edilen genç kasap, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İddialara göre, Yakacık Kurban Kesim Alanı’nda Ali Ünal isimli kasap, kesmek istediği dananın darbesiyle yere yığıldı. Baygınlık geçiren genç kasaba kesim alanında hazır bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla en yakın hastaneye sevk edilen kasabın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Firari boğalar panik yarattı

Kurban kesim alanlarında yaşanan yoğunluk havadan görüntülendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!