Finlandiya’nın bağımsızlık günü

Güncelleme Tarihi:

Finlandiya’nın bağımsızlık günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

6 Aralık 1917 yılında Rusya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Finlandiya’nın bağımsızlık günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

200 BİNDEN fazla göle sahip olması nedeniyle "Göller Ülkesi" olarak da bilinen Finlandiya Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü, verilen bir resepsiyonla kutlandı. Swiss Otel’deki resepsiyona Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius, eşi Tapio Serenius’la birlikte ev sahipliği yaptı. Aralarında Amerika, Almanya, İtalya, Macaristan gibi pek çok ülke büyükelçisinin katıldığı resepsiyona, Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Osman Paksüt, eşi Ferda Paksüt’le birlikte katıldı.

KÜRKLÜ HOSTES KIZLAR

Gecede beyaz kürk giyen iki hostes, Finlandiya içkilerinin servisini yaptı. Konuklar gecenin ilgi odağı olan hosteslerle birlikte fotoğraf çektirmek için yarıştı. Serenius, ülke pastasını, görevlilerle birlikte kesti.

Minik Volmerler

Geceye katılan büyükelçiler arasında Estonya Büyükelçisi Mert Volmer ve eşi Aave Volmer de vardı. Volmer çifti küçük kızlarını da yanlarında getirmişti. İki küçük kız kardeş sempatik tavırlarıyla geceye renk kattı. Volmer kardeşlere diğer büyükelçiler büyük ilgi gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!