'Fethi Abi' tavsiyeleri: Uzlaşma olursa Ankara kazanır

Güncelleme Tarihi:

Fethi Abi tavsiyeleri: Uzlaşma olursa Ankara kazanır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2024 18:26

Başkentin en tecrübeli belediye başkanı olan ve ‘Fethi abi’ olarak da adlandırılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeni dönem için kentteki yerel yöneticilere, “Uzlaşma olursa Ankara kazanır” hatırlatması yaptı. Başkan Yaşar, “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak noktamız Ankara olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en tecrübeli belediye başkanı olan ve dördüncü kez Yenimahalle Belediye Başkanı seçilen Fethi Yaşar, yeni dönemde görev alan ve göreve devam eden belediye başkanları ile Meclis üyelerine önemli tavsiyelerde bulundu. Geçen dönem Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde yaşananların Ankara’ya yakışmadığını vurgulayan Yaşar, “Bu dönemin çeşitli sıkıntıların aşılmasında bir örnek dönem olmasını yürekten diliyorum” dedi. Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Yaşar özetle şunları söyledi: Geçen dönem Mansur Bey AK Partili belediye başkanlarıyla ortak çalışmayı çok istedi. Birlikte o ilçelerdeki eksiklikleri gidermek istedi. Ama maalesef bunu başaramadı. Geçen dönem AK Parti ve MHP’den belediye başkanı olup da Mansur Bey’in odasına girmeyenlerin yüzde 70’i bulduğunu biliyorum. Bu çok yanlıştı. Ben Meclis üyeliği ve belediye başkanlığımda Melih Bey’le 15 sene çalıştım, muhalefet belediye başkanıydım. Ben Türkiye Belediyeler Birliği’nde rahmetli Sayın Kadir Topbaş ile çalıştım. Belediye kanunundaki değişiklikler için tüm parti gruplarını yan yana birlikte ziyaret ettik. Siyaseti bir kenara bırakıp belediyeler için çalıştık. Vatandaş iktidara yönetim muhalefete de denetim görevini veriyor.

Haberin Devamı

Fethi Abi tavsiyeleri: Uzlaşma olursa Ankara kazanır

ANKARA’YA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERDİ

Ben muhalefette görev yaparken ABB Meclisi’nde Ankara halkına zararlı gördüğüm bir projeyi veya bir gündem maddesini eleştirdim, doğru olanı gösterdim. Eleştirdim ama seviyeyi hiç düşürmedim. Bel altı vurmadım. Geçen dönem ABB Meclisi’nde yaşadık. Alay edenler oldu, seviyeyi düşürenler oldu. Mansur Bey biraz sinirli de olsa yine hoşgörüyle bile karşıladı bunları. Ama bazı şeylere de acımasızca cevap verdi. Cumhuriyet’in başkenti Ankara’nın yerel meclisine yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Bu dönem bunların yaşanmamasını diliyorum. Bir ağabey olarak her zaman yaptığı gibi geçen dönemde de çıktım; ‘yapmayın’ dedim. Uzlaşı kültürünü sağlamaya çalıştım. Bu dönemde vatandaş belediye yönetimiyle Meclis çoğunluğunu CHP’den yana tercih etti. AK Parti ve MHP Meclis’te muhalefet sırasında. Demek ki vatandaş geçen dönem yaşanan o görüntüleri tasvip etmedi. O görüntüleri yapanları siyaset sahnesinden sildi. Hatta kendi partisi tarafından bile aday gösterilmeyenler oldu, bu herkese ders olmalı.

Haberin Devamı

Fethi Abi tavsiyeleri: Uzlaşma olursa Ankara kazanır

OTURUP SORUNLARI KONUŞMAMIZ LAZIM

Biz hepimiz Ankara’nın Meclis üyeleriyiz, belediye başkanlarıyız. Nereden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım, siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak noktamız Ankara olmalı. Başkentler, ülkelerin simgesidir. Paris, Londra, Berlin Moskova, Washington bir simgedir. Türkiye’nin de simgesi Ankara’dır. Ankara ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Ankara güçlenmeli. Ankara artık bir bürokrasi kenti değil. Turizm, sanayi ve üniversite şehri. Her ilçenin her sektörün kendine göre sorunu var. Bizim bunlara yönelmemiz lazım. Oturup sorunları konuşmamız lazım. Bu dönem ABB ve AK Partili ilçe belediyeleri arasında yumuşama var. Bu kent adına çok önemli. Zaten Mansur Bey’i de ziyarete geldiler. Mansur Bey de onları ziyarete gidecektir. Bunun devam etmesi lazım. Bu durum tabii ki her şeye evet ya da hayır demek de değil. Mansur Bey’i iyi tanıyan biri olarak söylüyorum. Ellerini uzatırlarsa Mansur Bey’in karakterinde o eli boş bırakmak yok. Uzlaşma olursa Ankara kazanır. Yani siyaset bir din değil. Siyaset bir ırk değil. Siyaset bir mezhep değil. Siyaset, vatandaşın kısa süreliğine verdiği bir görev. Onun için bu dönemin çeşitli sıkıntıların aşılmasında bir örnek olacak dönem olmasını yürekten diliyorum.

Haberin Devamı

VAATLERİNİZLE YAPTIKLARINIZ ÖRTÜŞMELİ

Bir ağabey olarak tüm belediye başkanlarına ve Meclis üyelerine seslenmek istiyorum. Ankara’nın çok ciddi sorunları var. Bakın iklim değişikliğini çok sert hissediyoruz. Her yağmurda bir bölgede vatandaşımız büyük sıkıntılar çekiyor. Bugünkü yönetimin de geçmiş yönetimlerin de sorumluluğu var. Bugünkü yaşanan ekonomik sıkıntılar en çok belediyeleri etkiliyor. Çünkü belediyelerin gelirlerinde artış yok, giderlerinde anormal artış var. Ben bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza, bütçelerine sahip çıkmalarını öneriyorum. Her kuruşa imza atarken özen göstermeliler, boyundan büyük yatırım yaparsa boğulacaklarını bilmeleri lazım. Uçuk kaçık işlere, lüzumsuz harcamalara girmemeliler. Belediyeye bir şey alırken kendi evine alıyormuş gibi davranmalı. Bürokratlarını ona göre eğitmeli. Vatandaş yolu ve kaldırımı düzgün olan, temizliği yapılan, parkları düzgün olan, sosyal belediyeciliğin, sanatın, kültürün, sporun, çocukların, gençlerin, kadınların rahatça yaşayabildiği yerel yönetimler istiyor. Bunları yaparsanız halk sizin yanınızda olur. Vaatlerinizle yaptıklarınız örtüşmeli. Büyük vaatlerin karşılıksız kaldığını da gördük. Bakın beş sene çabuk gelip gidiyor. Ne hoş seda bırakırlarsa o kalıyor yanlarına. Hiçbirimiz kalıcı değiliz. Biz de gideceğiz. Başkası gelecek. Onun için hoş bir seda bırakarak gitmek var. Bir de belediye başkanlığı bittiğinde sokakta gezememek var. Onun için bütün duam görevim bittiğinde de Yenimahalle sokaklarında Fethi abi olarak gezebilmek. Herkesin de bu duygular içerisinde olması lazım.”

Haberin Devamı

Fethi Abi tavsiyeleri: Uzlaşma olursa Ankara kazanır

Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’a önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaşar’a ziyaretinde Yenimahalle Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Zeynep Bozkurt da eşlik etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!