Festival Funda Arar’la başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival Funda Arar’la başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 16:34

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali’nin konserler serisinin açılışı Funda Arar ile başladı.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali’nde Fransız İp Akrobasi, Rus Ateş Tiyatrosu’nun dansçılarının şovları ve havai fişek gösterileri izlendi. Festival alanında çocuklar için şişme balon kaydırak, zıpzıplar, lunapark, Kukla Tiyatrosu, palyaçolar ve tahta bacak gösterileri de sunuldu.

Gençlerle birlikte

Pop yıldızı Funda Arar, eski ve yeni şarkılarından oluşturduğu repertuarıyla sevenlerinin karşına çıktı. Şarkılarını Hipodrom’da kurulan konser platformunda gençlerle birlikte seslendiren Arar, söylediği hareketli ve duygusal şarkılarla dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Arar gecede kendi şarkılarının yanı sıra Erkin Koray, Orhan Gencabay, Barış Manço, MFÖ gibi ünlü isimlerin eserlerini de yorumladı.

Pony atlar ve evcil hayvanlar

Haberin Devamı

Festivalde Ankara’nın daha iyi tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları ve bağlı şirketler alanlar hazırladı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın inşa ettiği Ankara evlerinden oluşan meydan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın BELMEK sergisi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ANFA’nın yan yana oluşturduğu yeşil alan, pony atları ve evcil hayvanlar festival alanında yer alıyor. Ankara İtfaiyesi’nin etkinlikleri, BELKO’nun kömür çıkarma işlemlerini canlandırıldığı maden, EGO Genel Müdürlüğü’nün otobüs, Ankaray ve Metro sergisi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı projeleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın kurduğu mini parkur da kurulan diğer alanlar arasında.

Belediyeler kendilerini tanıtıyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı festival alanına kurduğu çadırda, Başkentliler’e ücretsiz sosyal aktivitenin tanıtımını yaparken, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ise eski Ankara fotoğrafları sergisi, nostaljik sineması ve eski başbakanlardan Adnan Menderes’in antika arabası ile meraklılarını ağırlıyor. Alanda ayrıca Keçiören, Mamak, Çubuk, Akyurt, Pursaklar, Şereflikoçhisar, Beypazarı gibi ilçe belediyeleri de kendi alanlarında hizmetlerini tanıtma fırsatı buluyor.

Haberin Devamı

61 noktadan ücretsiz ulaşım

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Büyük Ankara Festivali’ne ulaşım için kentin 61 farklı noktasından ücretsiz otobüs seferi düzenliyor.
Festivale katılmak isteyen Ankaralılar, Mamak, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Altındağ, Çankaya ve Gölbaşı’ndaki 58 noktadan, saat 14.00 ve 18.00’de, Kalecik, Elmadağ ve Ayaş’tan da günde bir kere saat 17.00’de kalkacak ücretsiz servisleri kullanabilecek. Aynı noktalara saat 17.00 ve 23.00’te festival alanından dönüş servisleri de kalkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!