Festival’de bir Türk sanatçı

Güncelleme Tarihi:

Festival’de bir Türk sanatçı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 00:00

Bir dönemin siyah beyaz sessiz filmlerine canlı müzik yapan CSO sanatçısı Dinçer Özer, Berlin Uluslararası Festivalde Türkiye’yi temsil ediyor.

CHARLİE Chaplin, Buster Keaton gibi usta isimlerin seyirciyle buluştuğu, geçmişin tadını yaşatan siyah-beyaz sessiz filmler, bir Türk sanatçının notalarıyla farklı bir görsel şölene dönüşüyor. Sessiz filmlere enstrümanıyla canlı müzik yapan perküsyon sanatçısı Dinçer Özer, uluslararası bir festivale katılmak üzere Berlin’e giti.

AÇILIŞ FİLMİ: THE TEMPTRESS

Dün Berlin’de başlayan 9. Uluslararası Sessiz Film ve Müzik Festivali, 28 Ocak tarihine kadar sürecek. Bu yılki konusu "Beyazperdede Seks Sembolünün Doğuşu" olarak belirlenen festivalin temasına ait ana fikir, 1915 yapımı "Kleopatra" filminden çıktı. Bu filmde "Theda Bara" bilinçli olarak şehvet objesi gösterilmişti. "The Temptress" adlı yapımın açılış filmi olduğu festival kapsamında, sessiz filmlere alışılageldiği gibi sadece piyano eşlik etmeyecek, başka enstrümanlar da kullanılacak.

DAVET GELDİ KABUL ETTİ

Özer, Uçan Süpürge Film Festivali’nde düzenlenen bir etkinlikte "Prens Ahmed’in Maceraları" adlı filme canlı müzik yapılması için kendisine davet geldiğini ve kabul ederek bu ilginç deneyime adım attığını söyledi. Bu çalışmalara Steven Garling adlı müzisyenin önderlik ettiğini ifade eden Özer, Ankara’daki etkinliğin ardından ikinci kez uluslararası etkinlikte sessiz filmlere müzik yapacağını kaydetti. Özer, bu çalışmanın ardından başka projeler gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Müzik yapacak

BİRBİRİNDEN eşsiz sessiz filmlerin yer alacağı festivalde, bu filmlerin bazıları canlı müzik eşliğinde sunulacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) perküsyon sanatçısı Dinçer Özer, festivalde 1926 yapımı "The Temptress" ve "Mantrap", 1927 yapımı "The Son of the Sheik" ve "Casanova" ile 1930 yapımı "Prix de Beaute" adlı filmlere Alman sanatçılarla birlikte müzik yapacak.

Etik davranış ödülleri verildi

TOPLUMSAL Etik Derneği’nin "2006 yılı Medyada Etik Davranışları Teşvik Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

BÜYÜK KATKI SAĞLAR

TOBB salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Toplumsal Etik Derneği Genel Başkanı Ahmet Akgün, 2004’te kurulan derneklerinin amacını "toplumda etik düzenin bozulması nedeniyle bir şeyler yapabilmek" olarak anlattı. Topluma doğrudan etki eden kurum ve konular üzerinde çalıştıklarını söyleyen Akgün, medyanın bu konulara sahip çıkarak toplumda etik davranışların düzelmesine büyük katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Ödüller titiz bir çalışma eseri

Bu yıl ilk kez verdikleri ödülleri titiz bir çalışma sonucu seçtiklerini belirten Başkan Akgün, "Hayat Türküsü" dizisini Hayat öğretmeninin idealistliğini ekrana taşıdığı, "Sıla" dizisini kanayan bir yara olan törelere değindiği, "Şoray Uzun Yolda" programını ise alt kesimin kültür ve geleneklerini yansıttığı için ödüle layık gördüklerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!