Festival çocuk korosuyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival çocuk korosuyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 15:32

Dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer adına bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Slovak Bratislava Çocuk Korosu konseriyle başladı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, flüt virtüözü Şefika Kutluer, yabancı misyon şefleri ve sanatseverler katıldı. Büyükelçi Turenicova, yaptığı konuşmada, festivalin barışseverleri bir araya getirdiğini söyledi. Turenicova, festivalin açılışı için Slovakya’dan Bratislava Çocuk Korosu’nun özel olarak seçildiğini kaydederek, “Türk halkı çocukları çok seviyor. Türk Hava Yolları, ‘Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar’ anonsu veriyor. Bunu dünyada yapan tek hava yolu şirketi” diye konuştu. 

ÜLKELER ARASI SEVGİ BAĞI

Şefika Kutluer de, festivalin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediklerini ve Türkiye’yi dünyada temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi. Temanın ‘Doğu, Batı ile buluşuyor’ olduğunu dile getiren Kutluer, “Bir sanatçı olarak görevim ülkeler arasında sevgi bağı oluşturmak ve ben bunu müzikle yapıyorum” ifadesini kullandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da sanatın, insanların varlık nedenini arayışı olduğunu ve ülkeler arası sınırları kaldırdığını belirtti.
Konuşmaların ardından Bratislava Çocuk Korosu, ilk olarak İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Ardından Slovak milli marşını seslendiren koro, konser boyunca klasik müziğin seçkin eserlerini dinleyicilere sundu.

BAKMADAN GEÇME!