Fenerbahçeliler destek verdi İzmirli başkan fantezi dedi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeliler destek verdi İzmirli başkan fantezi dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticileri Derneği (AFİDER) Genel Sekreteri Selçuk Karakaya, Ankara’nın Expo 2020’ye aday olmasını desteklediklerini belirterek, tüm dünyada büyük ilgi gören Expo sayesinde milyonlarca turistin Ankara ekonomisine büyük kazançlar sağlanacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Ankara’nın adaylığının “Kentin belediye başkanının fantezisinden başka bir şey olmadığını” ileri sürdü.
Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticileri Derneği Genel Sekreteri Selçuk Karakaya, dernek adına yaptığı açıklamada, ilk kez 1852 yılında düzenlenen Expo’nun günümüze kadar cazibesini artırarak dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, “Bu dev organizasyon sayesinde Ankara’ya büyük yatırımlar yapılacak kent baştan sona yenilenerek yeni bir kimlik kazanacak” dedi. Ankara’nın dünya markası bir kent olacağını vurgulayan Karakaya, tüm dünyada büyük ilgi gören Expo sayesinde milyonlarca turistin Ankara’ya geleceğini böylece Ankara ekonomisine büyük kazançlar sağlanacağını vurguladı. Ankara’nın Expo 2020’ye aday olmasını desteklediklerini kaydeden Karakaya, “Expo 2020 ‘Avrupa Konseyi Büyük Ödülü’ne layık görülen Başkentin hakkıdır” dedi.

Haberin Devamı

İzmir fersah fersah ileride

Seferihisar Belediye Başkanı ve İzmir’in EXPO 2015 adaylığı Genel Sekreteri Tunç Soyer, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda çok az zaman kaldığını, bu konuda bir sivil inisiyatifin başlatılması gerektiğini söyledi. Ankara’nın EXPO 2020’ye aday olma talebini değerlendiren Soyer, “İyi ki Ankara aday olmak istediğini açıkladı, yoksa İzmir’in bir tarafını kaldıracak hali yoktu.

Ciddiye almıyorum

Ankara’nın hiç şansı olmadığını düşünüyorum. Ama İzmir’in de artık bir şeyler yapması lazım. Bu konuda bir sivil inisiyatifin başlatılması, yola çıkması, başbakanın tavrını, valinin, belediye başbakanın hızını da etkileyecektir. Bu konuda EGİAD üyeleri harekete geçmelidir” dedi.
Ankara’nın adaylığının “kentin belediye başkanının fantezisinden başka bir şey olmadığını”, bu talebe “Ankaralılar’ın desteğinin olmadığını” ileri süren Soyer, “Ankara’nın adaylığını hiç ciddiye almıyorum. Bu konuda İzmir, Ankara’ya göre fersah fersah ileride” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!