Fantasturka gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Fantasturka gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 01:06

Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, 1950'lerden günümüze fantastik türdeki Çeko, Vahşi Kan, Dünyayı Kurtaran Adam gibi yapımları beyaz perdeye yansıtıyor. Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalin Başkent ayağı 18 Aralık’ta başlayacak.

Haberin Devamı

Fantasturka 'Türk İşi Fantastik Filmler' Festivali, Türk sinemasının önde gelen yapımlarını sinemaseverlerle buluşturuyor. Ankara Kısa Filmciler Derneği’nce gerçekleştirilen festivalin İstanbul ayağı "Ölüler Konuşmaz Ki" filminin gösterimiyle başladı. Festival Başkanı Kerem Akkoyunlu, Türk sinemasında fantastik ve korku filmlerinin üretilmesine destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Eski fantastik filmlerin hala izlendiğine işaret eden Akkoyunlu, festival programı oluştururken, o dönemin yaşayan son temsilcilerin de katılacağı filmlerin seçildiğini bildirdi. Akkoyunlu, bu yıl üçüncü kez yapılan festivalin artık kendi seyirci kitlesini de oluşturduğunu dile getirdi.

‘RÜYA GİBİ BİR FİLM’

Festival programındaki, 1972 yapımı "Yılmayan Şeytan" filminin gösteriminden önce, sinema yazarı Ege Görgün, film hakkında seyircilere bilgi verdi.
Görgün, filmin zaman zaman anlaşılmaz ve kopuk sahneler içerdiğini söyleyerek, "Bu filmi seyrederken aklınızda şu olsun, bir rüya seyredeceksiniz. Tıpkı karmakarışık rüya gibi bir film bu, Yılmaz Atadeniz'in bir rüyası" değerlendirmesinde bulundu. "Drakula İstanbul'da" filminin de yer aldığı festivalin ilk günü Metin Erksan'ın 1974 yapımı "Şeytan" filminin izlenmesiyle devam etti.

Haberin Devamı

18 ARALIK’TA BAŞKENT’TE

Öte yandan, festival, 18-21 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Programdaki filmlerin yanı sıra, başkentte "Türk İşi Robot Yapım Atölyesi" ile "Kahramanlar Aramızda" adlı orijinal afişle, kahraman maketleri ve lobi kartlarının bulunduğu bir sergi de yer alacak. Ankara'daki gösterimler ise yine ücretsiz olarak Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!