Ezber bozmaya geldim

Güncelleme Tarihi:

Ezber bozmaya geldim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2009 00:00

DSP’nin Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Turgay Yıldız yaklaşan seçimler öncesi iddialı konuşarak, "Gerçeği yadsıyamam. Çankaya’da bir CHP ezberi var. Ama sosyal demokratlar ezberci olamaz. Ezberci olanlar biat edenlerdir. Ben bu ezberi bozmaya geldim" dedi.

DSP’nin Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Turgay Yıldız yaklaşan seçimler öncesi iddialı konuşarak, "Gerçeği yadsıyamam, Çankaya’da bir CHP ezberi var. Ama sosyal demokratlar ezberci olamaz. Ezberci olanlar biat edenlerdir. Ben bu ezberi bozmaya geldim" dedi.

Yazar, yönetmen, sinema oyuncusu, televizyon yapımcısı kimliğiyle tanınan Yıldız seçimlerde hem kendisinin hem de partisinin iddialı olduğunu söyledi. Çankaya’da hizmet anlamında büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen ve halkın ihmal edildiğini öne süren Yıldız aday olma nedenini ve hedeflerini Ankara Hürriyet’e anlattı:

"13 yıldır ekranlarda Türkiye’yi kötü yönetenlere karşı mücadelemizi veriyor, eleştirilerimizi yapıyorduk. AKP döneminde muhalefetimiz arttı, çünkü AKP de Türkiye’ye muhalefet etti. Neden Çankaya diyorsanız, 15 yıldır Çankaya kötü yönetiliyor. CHP’nin ya seçtiği başkanlar yanlış, ya da kendisi yanlış. Maalesef CHP altı okuna sahip çıkamaz hale geldi.

Kayba zaman yok

Ama son dönemde özellikle bir kaset olayı ve yolsuzluk söylentileri çıktı. CHP Genel Merkezi bile suç duyurusunda bulundu. Bu çok kötü bir şey. Umuyorum aslı yoktur bu suçlamaların. Ama bir partinin kendi başkanına suç duyurusunda bulunması beş yılına dava açması demektir. Bir anlamda kendine de aynayı tuttuğu anlamına gelir. Tüm bunların ışığında Çankaya’nın kayıp bir beş yıla daha zamanı yok.

Bizim Çankaya’ya hazırlanmamız bazılarında "oyları bölüyor" endişesi yaratabilir. Ama siz 15 yıl kötü yöneteceksiniz, sonra AKP gelecek korkusuyla insanların oylarını ipotekleyeceksiniz. Olmaz öyle bir şey. Partim beni ’En iyi aday sen olacaksın’ diyerek Ankara’nın Başkenti Çankaya’ya layık gördü. Aynı şekilde ben de en iyi aday olduğumu düşünüyorum.

Kimseye şans tanımıyorum

Rakipleri AKP’nin adayı Bülent Akarcalı ve MHP’nin adayı Sami İşel hakkında değerlendirme yapan Yıldız şöyle konuştu: "Biz baştan beri AKP’nin arayışını biliyoruz. Çankaya’da Alevi bir aday aradılar. Hatta eski bir Çankaya Belediye Başkanı başvuruda bulundu bununla ilgili, kabul edilmedi. Yani aradıkları fırsatı bulamayınca Bülent Akarcalı’yı aday yaptılar. "

Ben sadece saz çalarım

ÇANKAYA’ya projelerimizle geliyoruz. Öncelikle uzun yıllardır ihmal edilen Çankayalı, hak ettiği rutin hizmeti alacak. Sonrasında çocuklara, gençlere ve yaşlılara yönelik sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Yakın zamanda tüm projelerimizi tanıtacağımız bir toplantı düzenleyeceğiz. Önem verdiğimiz projelerimizden birisi tüm mahallelere gençlik evi yapacağız. Gençlerimizin sağlıklı koşullarda aktivite yapmaları imkanını yaratacağız. Yine ihmal edilen yaşlılarımızı hapsoldukları huzurevlerinden çıkarıp, yaşadıklarını hissettirecek imkanlar sağlayacağız. Bu göreve geldiğimde çalmayacağım, çaldırmayacağım sözlerimin taahhüdüdür. Ben sadece çok iyi saz çalarım, türkü söylerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!