Güncelleme Tarihi:
“Açıkta satılan süt kullanılarak yapılan ev yoğurdu, hijyenik olmayabiliyor. Sokak sütü, yoğurt yapmak için uzun süre tencerede kaynatıldığında içinde bulunan vitaminler kaybolur, proteinler denatüre olarak zarar görür, dolayısıyla yoğurdun besleyici değeri azalır. Evde probiyotik yoğurt yapımında günlük pastörize süt tercih edilmeli. Yoğurt mayasına ilaveten marketlerde ya da eczanede satılan probiyotik takviyenin süte katılması ile olur. Yine Market yoğurdu alırken, içine probiyotik bakteri katıldığı etiketinde belirtilen ‘probiyotik yoğurtların’ beslenme de tercih edilmesi, bağırsak ve genel vücut sağlığımız için daha faydalıdır. Ayrıca yoğurt buzdolabında saklanmalı ve
taze tüketilmesine özen gösterilmelidir.”