‘Ev yoğurduna probiyotik ekleyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Ev yoğurduna probiyotik ekleyin’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 09:33

Ev yoğurduna eczanelerden alınabilen probiyotikleri eklemenin bağırsaklar ve genel vücut sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Açıkta satılan süt kullanılarak yapılan ev yoğurdu, hijyenik olmayabiliyor. Sokak sütü, yoğurt yapmak için uzun süre tencerede kaynatıldığında içinde bulunan vitaminler kaybolur, proteinler denatüre olarak zarar görür, dolayısıyla yoğurdun besleyici değeri azalır. Evde probiyotik yoğurt yapımında günlük pastörize süt tercih edilmeli. Yoğurt mayasına ilaveten marketlerde ya da eczanede satılan probiyotik takviyenin süte katılması ile olur. Yine Market yoğurdu alırken, içine probiyotik bakteri katıldığı etiketinde belirtilen ‘probiyotik yoğurtların’ beslenme de tercih edilmesi, bağırsak ve genel vücut sağlığımız için daha faydalıdır. Ayrıca yoğurt buzdolabında saklanmalı ve
taze tüketilmesine özen gösterilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!