Etlik’te trafik korkusu acilen önlem şart

Güncelleme Tarihi:

Etlik’te trafik korkusu acilen önlem şart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 00:27

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber yaşanacak trafik yoğunluğuna dikkat çeken Aşağı Eğlence Mahallesi muhtarı Muhammet Ekrem Kılıç, “Şimdiden ‘imdat’ diyoruz, acilen önlem şart” diye konuştu.

Haberin Devamı

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışında sona doğru yaklaşılırken, hastanenin yanı başında bulunan Keçiören Aşağı Eğlence Mahallesi’ni trafik korkusu sardı. Hastane açılmadan trafik konusunda çözüm sağlanmazsa bölgede büyük sıkıntı yaşanacağına dikkat çeken Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aşağı Eğlence Mahallesi muhtarı Muhammet Ekrem Kılıç, temmuz ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) ‘herhangi bir çalışma var mı?’ diye resmi dilekçe verdiklerini ancak yanıt alamadıklarını söyledi. ‘Etlik Kasalar Kavşağı’ olarak bilinen göbekte normalde de trafik yoğunluğu sıkıntısı yaşandığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

Etlik’te trafik korkusu acilen önlem şart


SABAHLARI TRAFİK FELAKET

“Etlik Şehir Hastanesi’nin oluşturacağı trafik yoğunluğundan en çok etkilenecek ana yerlerden birisi bizim mahallemiz. Ayvalı, Sancaktepe, Şehit Kubilay, Yükseltepe, Etlik, Ovacık, Esertepe, Yayla, İncirli, hatta Basınevleri ve Emrah mahallelerinin ana geçiş noktası burası. 400 bin nüfusun geçiş noktası. ‘Etlik Kasalar Kavşağı’ olarak bilinen göbekte şu anda büyük bir trafik sirkülasyonu var. Bireysel araç kullanımı pandemi nedeniyle son dönemde had safhada. Özellikle sabahları trafik felaket. Bazen trafik polisleri olmadığında araçlar gidemiyor, trafik kitleniyor.

VATANDAŞLAR BİZE SORUYOR

General Tevfik Sağlam Caddesi buradan Yozgat Bulvarı’na kadar çıkıyor ve trafiği pik saatlerde tıkalı. Etlik Caddesi Ayvalı Mahallesi’nin içinden geçiyor Yükseltepe’ye kadar çıkıyor tıkalı. Yenimahalle’den geliş-gidişin olduğu Halil Sezai Erkut Caddesi tıkalı. Şu haliyle belki biraz daha idare ediyor ancak yarın hastane açıldığında nasıl olacak, vatandaşlar nasıl gidip gelecek bilemiyoruz. Vatandaşlar da gelip bize, ‘Muhtarım yarın hastane açıldığında burası ne olacak. Herhangi bir önlem çalışması var mı?’ diye soruyorlar.

ABB’YE SORDUK CEVAP ALAMADIK

Biz de vatandaşlarımızdan gelen yoğun sorular nedeniyle temmuz ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na resmî dilekçe ile başvuruda bulunduk. ‘Trafik bu haliyle böyleyken Etlik Şehir Hastanesi açıldığında bu trafik felç olur. Belediyenin bir çalışması var mı? Buranın durumu nedir, bize bilgi verin biz de vatandaşlarımıza bilgi verelim’ dedik. Ancak hiçbir cevap alamadık. Hastane açıldıktan sonra trafiğe çare aranmasının ne mantığı olacak.”

Etlik’te trafik korkusu acilen önlem şart


BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMALILAR

Oluşacak trafik yoğunluğuna karşı çözüm beklediklerini kaydeden Kılıç, “Şimdiden imdat diyoruz, acilen önlem şart. Bir an önce acilen çözüm bulmalılar. Hastane açılmadan önce yoğunluk oluşmaması için bu adım atılmalı. Eğer planlanan bir şey varsa bize bilgi verilsin ki biz de mahalle muhtarları olarak vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Acil bir çözüm olarak belki hastane tarafı müsait yol genişletilerek bir iki şerit eklenebilir. Köprülü kavşak da olabilir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ve belediye bürokratlarına çağrı yaparak bu konuda çözüm beklediğimizi iletiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!