‘Etki değeri yüksek dergilere yönelinmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Etki değeri yüksek dergilere yönelinmeli’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 15:07

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP’ın açıkladığı, Türk üniversitelerinin 2017 dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren rapora ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Türk üniversitelerinin yayımladığı bilimsel makalelerin sayısının her yıl arttığını, buna karşın makalelerin aldığı atıf sayılarının aynı oranda artmadığını belirtti. Yeterli sayıda atıf yapılmayışının temel nedeninin öğretim elemanlarının çalışmalarını yayımlanmak üzere, etki değeri düşük dergilere göndermeyi tercih etmesi olduğunu kaydeden İbiş şunları söyledi:
“Diğer bir neden de meslektaşlarımızın daha nitelikli çalışma ve yayınlara yöneliminin düşük olması. Bunun için ileri üniversiteler, nitelikli ve etki faktörü yüksek dergilerdeki yayınları daha çok teşvik etme uygulaması yapıyor. Son 3 yıldır biz de Ankara Üniversitesi olarak benzeri uygulamayı devreye aldık. Kaliteye göre teşvik ilkeleri belirledik. Listelere girebilen ODTÜ, Gazi, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi, düzenli işbirliği ve paylaşım toplantılarıyla kalite ve uluslararasılaşma sürecine büyük katkı sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!