Etimesgut’ta Akdeniz iklimi

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’ta Akdeniz iklimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2022 01:07

Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda oluşturdukları Akdeniz iklimi ile sıcak bölgelere özgü muz, avokado, incir, limon, zeytin, hurma yetiştiriyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin İç Anadolu ikliminde Akdeniz iklimi ürünlerini yetiştirip, gelişim süreçlerini inceleme şansı bulduğuna dikkat çeken okul müdürü Mustafa Aydın, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Okulumuzun çatısı 'etfe çatı' modeliyle tasarlandı. Gündüz okulda herhangi bir elektrik yakmaya gerek kalmadan doğal aydınlatma ile gün ışığını içeriye alıyoruz. Gün ışığından ileri derecede faydalanıp, enerji verimliliğinde en üst safhayı oluşturmuş oluyoruz. Şu an burası 25 derece. Ortamdaki ısıyı sabit tutmak için yaz-kış bilgisayar sistemiyle çalışıyoruz. Dolayısıyla bu ortamların sıcaklığı yazılımlar tarafından kontrol ediliyor ve ısı sürekli kontrol altında.” 

YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

Okulun biyoloji öğretmeni Seçil Sarıkaya ise okulda biyoçeşitlilik ve herbaryum ile ilgili çalışmaları da yaptıklarını belirterek, “Böylelikle çocuklar tohumdan büyüyene kadar bir bitkinin gelişimine şahitlik ediyor. Yeşili neden korumaları gerektiğini yaşayarak öğreniyorlar. Tropikal şartlarda yetişmeye uyumlu bitkiler okulumuzda yaratılan bu sera alanıyla 12 ay yetişme imkânı buluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!