Et yemekleri tencerede kaldı

Güncelleme Tarihi:

Et yemekleri tencerede kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 00:00

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkan “Kırmızı ete gelen zamlarla lokantalarda daha çok sebze yekeleri ilgi görmeye başladı” dedi.

Haberin Devamı

KIRMIZI et fiyatlarındaki  artışla birlikte, lokantalarda et yemekleri tüketiminin yarı yarıya azaldığı ve  vatandaşın sebze yemeklerine yöneldiği bildirildi. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu  Başkanı İsmail Sezer, son aylarda kırmızı et  fiyatlarında yaşanan artışın hız kesmeden devam ettiğini söyledi.  Et fiyatlarındaki artışın, son 5 yıldır besicilik sektörünün ihmal  edilmesinden kaynaklandığını savunan Sezer, “Yetkililerden bir an önce önlem  almalarını bekliyoruz. Et ithalatına biz de karşıyız. Çünkü dışarıdan gelecek et  bize güven vermiyor. Ancak canlı hayvan kesimiyle fiyatların yeniden eski  seviyesine dönmesi sağlanabilir” dedi.
10 çeşit et yemeği 5’e düştü
Sezer, et fiyatlarındaki artışı başlarda hiçbir lokantanın liste  fiyatlarına yansıtmadığını, ancak artışın devam etmesiyle birçok et çeşidinde  zamlı satışların başladığını belirtti. Fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle Türkiye genelinde bütün lokantalarda  ciddi anlamda sıkıntı yaşandığını, birçok kişinin son zamlarla yemek  tercihlerinde değişikliğe gittiğini ifade eden Sezer, şunları kaydetti:  “Kırmızı ete gelen son zamlarla birlikte lokantalarda et yemeklerinin  satışı yarı yarıya azaldı. Et yemeği çeşitleri de azaltıldı. Eskiden günde 10  çeşit et yemeği çıkaran lokanta, bu sayıyı 5’e düşürdü. Son zamlarla birlikte  lokantalarda daha çok sebze yemekleri ilgi görmeye başladı. Birçok lokantada kuru  fasulye ve nohut etsiz servis edilmeye başlandı.”

Haberin Devamı

Sezer: Ucuza satılan etin büyük riskleri var

İSMAİL Sezer, son zamlarla en ucuz yarım ekmek et dönerin 1,5 lira yerine 3,5  liradan satılmaya başlandığını belirterek, “Çoban kavurmanın kilosu 7,5 liradan  10 liraya, et haşlamanın porsiyonu 7 liradan 10 liraya, fırın kebabının porsiyonu  7 liradan 10 liraya, lahmacunun tanesi 2 liradan 3-3,5 liraya, tek etli ekmek 4  liradan 6 liraya, ızgara ve kuşbaşı 7,5 liradan 10 liraya, köfte şiş 6 liradan 8  liraya yükseldi” diye konuştu.   Ucuza satılan etin sağlıklı olmayacağını ve çok büyük riskleri  bulunduğunu anlatan Sezer, şöyle konuştu: “Halkımız kesinlikle bu tip yerlere aldanmamalı. Kayıt dışı lokantalarda  vatandaşa et yerine soya malzemesi, sakatat veya kelle eti yediriliyor. Tarım İl  Müdürlükleri et fiyatlarının artmasıyla birlikte denetimlerini daha da  sıklaştırarak sürdürüyor. Vatandaşlarımızın da sağlıksız ürün satan iş  yerlerini yetkililere bildirmelerini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!