Esnafın U dönüşü korkusu

Güncelleme Tarihi:

Esnafın U dönüşü korkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 16:37

Lizbon Caddesi’nden, Konya ve Eskişehir yollarına ulaşmak için ‘2. Cadde Altgeçidi’ çıkışında yasağa rağmen ‘U’ dönüşü yapan sürücüler, bölge esnafının da kâbusu haline geldi. Esnaf, “Her gün yüzlerce kişi alışveriş yapıyor. Onların ve bizim can güvenliğimiz için yetkililerden yıllardır çözüm bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

1071 Malazgirt Bulvarı’nın, yolun geçeceği güzergâh üzerinde kalan ve Büyükşehir’in dava açtığı gecekondu nedeniyle tamamlanaması tarfikteki sürücüler gibi esnafı da isyan ettirdi. Lizbon Caddesi’nden, Konya ve Eskişehir yollarına ulaşmak için ‘2. Cadde Altgeçidi’ çıkışında yasağa rağmen ‘U’ dönüşü yapan sürücülerin iş yerleri önüne kadar çıktıklarını belirten Çağdaş Market magaza müdürü Şeyhmus Birel, “Kazaların yaşandığı yerin hemen karşısında reyonlarımız var. Her gün yüzlerce kişi alışveriş yapıyor. Onların ve bizim can güvenliğimiz için yetkililerden yıllardır çözüm bekliyoruz. Kuralsız dönüş yapan araçlara cezai işlem uygulanması için video görüntülerini bile çekip emniyete götürdüm ancak ilgilenen olmadı. Yine aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi’ne önlem olarak yapılan dubaların daha da uzatılması veya başka bir caydırıcı önlem alınması için talepte bulunduk, ancak yine ilgilenen olmadı” diye konuştu. 

Haberin Devamı

MUHTAR: SESİMİZİ DUYURAMADIK

Yukarı Öveçler Mahallesi muhtarı Ziya Karakülah da ‘U’ dönüşü ihlalleri sonucu yaralanmalı kazaların yanında can kaybının da yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Bölge esnafı ve mahalle sakinleri her gün bölgedeki ihlalleri ve kazaları fotoğraflayarak bana şikayette bulunuyor. Dubalarla alınan önlemin yetersiz kaldığını Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettik ancak kazaların önüne geçemedik. Duyarsız sürücülere ve Büyükşehir’e sesimizi duyuramadık.”

TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

Tek şeritli yolda ‘U’ dönüşü yapmaya çalışan araçların özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafiği durma noktasına getirdiğinide sözlerine ekleyen muhtar Karakülah, “Kuralsızca dönüş yapan araçlar yüzünden bölgede dakikalarca trafiğin ilerlemediği oluyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!