Eskrimin çıtası yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Eskrimin çıtası yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 00:00

Hırvatistan’da düzenlenen ve Türk eskrimcilerin büyük başarı elde ettiği Yıldızlar ve Gençler 9. Akdeniz Eskrim Şampiyonası ile ilgili Akdeniz Eskrim Konfederasyonu’nun (COMES) yayınladığı madalya istatistiğinde Türkiye, Fransa ve İspanya gibi ülkelerinde yer aldığı şampiyonada İtalya’nın ardından 2. sırayı aldı.

İnternet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, yıldızlar kategorisinde Türkiye; 2 gümüş, 3 bronz ile toplam 5 madalya kazanarak, 3 altın, 2 gümüş, 6 bronz toplam 11 madalya kazanan İtalya’nın ardından 2. oldu. Gençler kategorisinde ise Türkiye 1 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 3 madalya ile 11 madalya kazanan İtalya ve 4 madalya kazanan Fransa’nın ardından 3. sırayı elde etti.
Takım kategorisinde ise 1 altın, 1 bronz toplam 2 madalya kazanan Türkiye; 1 altın, 1 gümüş toplam 2 madalya kazanan Fransa’nın ardından 2. oldu. Genel madalya sıralamasında; 2 altın, 2 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan Türkiye, 5 altın, 5 gümüş, 14 bronz toplam, 24 madalya alan İtalya’nın ardından yer alarak tarihinde ilk kez bu önemli şampiyonada ikinci sırayı elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!