Güncelleme Tarihi:
ODTÜ yerleşkesinde yapılan etkinlikte, 1992, 1967, 1972, 1982 ve 2002 yılı mezunlarına madalya verildi. Mezunlar Buluşması’na 1982 yılında mezun olan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu üyesi, Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz da katıldı.
Etkinlik, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde kayıt ve cüppelerin dağıtımıyla başladı. ODTÜ Rektörlük Korosu Türk müziği konseri ile renklenen etkinlik, Türk Halk Bilimleri Topluluğu’nun gösterileriyle devam etti. Eski mezunları bir araya getirmekten ve onları kampüste görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, “Öğrenci olarak güzel anılar ve dostluklar edindiğiniz ODTÜ Ankara kampüsünde, sizi bu kez ODTÜ mezunu olarak görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Değişiyor ve yenileniyor
ODTÜ’nün sürekli değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Acar, şöyle devam etti:
“Yeni akademik binalar, laboratuvarlar, merkezler, yurtlar, idari binalar, ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Ormanıdaha geniş alanlara yayılıyor. Yatırımlarımız öğrencilerimize daha iyi olanaklar sunmaya ve eğitim-araştırma altyapımızı geliştirmeye yönelik. Umarım ODTÜ Mezunlar Günü’nde yerleşkemizi gezip anılarınızı tazelerken, yenilikleri görme fırsatı da bulursunuz. ODTÜ’nün ismi, mezunlarımızın başarıları ve örnek davranışları ile daha fazla yükseliyor. Bugün ülkemizde ve dünyanın her bölgesinde fark yaratan, önderlik yapan ve sayıları 107 bini aşacak mezunlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz.”
Baba kız aynı sırada 1972 yılında İşletme Bölümü’nde mezun olan Mehmet Nasuhoğlu, 40. yıl madalyasını almaya iki yaşındaki kızı Derin Nasuhoğlu ile birlikte geldi. Kızının da ODTÜ’de eğitim görmesi ve ODTÜ’lü olarak yetişmesi için elinden geleni yapacağını ifade eden Nasuhoğlu, kızını bu yaşlarda ODTÜ sıralarına oturtmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. |
Anıtkabir ziyareti
Eski mezunları bir araya getirmeyi çok önemsediklerini belirten ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin de, “Mezunlar, son yıllarda yitirmeye başladığımız hak ve özgürlüklerin topluma yeniden kazandırılması konusunda büyük bir rol üstleniyor. Bu hedefe, ODTÜ ortamında kazandığınız bilgi, tecrübe, bilimsel bakış ve özgür düşünce ile ulaşabilirsiniz. Yaşanan geri gidişin önce durdurulması sonra da özgürlük alanının genişlemesi için uğraş verimesi zorunludur” diye konuştu. Konuşmaların ardından eski mezunlar, mezun adayları ve ODTÜ personeli, ODTÜ’nün otobüsleriyle Anıtkabir’e gitti. Yüzlerce ODTÜ’lü Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün kabrini ziyaret etti. Acar’ın mozoleye çelenk bırakmasıyla başlayan Anıtkabir ziyareti, mezunların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. Otobüslerle yeniden ODTÜ’ye dönen mezunlar, eski günlerde olduğu gibi üniversitenin kafeteryasında yemek yedi. Yemeğin ardından bölüm ve enstitü ziyaretlerinde bulunan ODTÜ’lüler madalyalarını almak için yıllar sonra okul sıralarına oturdu.
ODTÜ direniştir
Mezunlar Günü’ne katılan ve 30. yıl madalyasını alan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu üyesi, Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, “Bu etkinlik, eski arkadaşları hatırlama ve ODTÜ’deki yıllarımızı anma açısından çok değerli“ dedi. ODTÜ denildiğinde aklına ilk olarak direniş, asilik ve araştırma geldiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
“ODTÜ’nün eskiden bu yana mezun olanları bir arada turmak için kurduğu dernekleri ve sosyal birlikleri bulunuyor. Bu tür etkinlikler bütün mezunlar için büyük anlam ifade ediyor. Ankara’da arkadaşlarımla beraber iki gün yurtta kaldım. Eski günlerde olduğu gibi yurtta kalıp o havayı yıllar sonra teneffüs etmek heyecan vericiydi. Son derece mutlu olduğum bu etkinliğe her zaman katılacağım. ODTÜ denildiğinde aklıma hocalarla işbirliği içinde olmak, Öğrenciler için sonuna kadar açılan hoca kapıları, direniş, asilik ve her şeyin doğrusu öğrenmek için araştırma yapmak geliyor.”