Esenboğa’nın alternatif yolu tamamlanmalı asfaltlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa’nın alternatif yolu tamamlanmalı asfaltlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2021 00:31

Esenboğa Havalimanı’ndan Kahramankazan’a direkt ulaşım için beş yıl önce açılan ancak asfaltlanmayan alternatif bulvar tamamlanmayı bekliyor. Stabilize yolun kenarına ise atık ve moloz atılıyor. ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, yolun asfaltlanarak acilen açılması gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, Esenboğa Havalimanı’ndan Kahramankazan’a direkt ulaşım sağlamak için beş yıl önce yapılan alternatif bulvarın asfaltlanarak acilen açılması gerektiğini söyledi. Ünal, “ABB yönetimi üç yıla yaklaşılan sürede yeni bir yol projesi yapamadı bari mevcut yapılan yolu asfaltlayarak hizmete açsın” dedi. Şu anda stabilize olan yolun geçtiği bölgelerdeki vatandaşlarca kullanıldığına dikkat çeken Ünal şunları söyledi:

BÜYÜK BİR BULVAR AÇAMADI

Trafik, Ankara’da büyük bir problem. Sabah giderken akşam dönerken artık Ankaralıların bir numaralı gündemi. Bu nedenle ABB acilen alternatif yollar yapmalı. Mevcut yönetim, kent geneline hitap eden, trafiği rahatlatacak büyük bir bulvar ya da yol açamadı. Halen kendilerinin bir master planı yok. Mansur Bey ‘Beş yılda 58 kilometre metro’ diyordu, bari bir kilometre bir tünel açsaydı. Şu anda sadece kendilerinden önce planlanmış köprülü kavşak ve alt geçitleri yapmaya çalışıyorlar.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Esenboğa tarafından Kahramankazan tarafına giden bu alternatif bulvar için de ‘bir çalışma yapılır’ diye ümit ediyorduk ancak hiçbir gelişme olmadı. Burayla ilgili soru önergesi de verdik. Esenboğa tarafından başlıyor Kahramankazan civarına çıkıyor. Protokol yolunda trafiği çok rahatlatacak bir yol. Şu anda stabilize yolu bu haliyle kullanıyorlar. Maalesef Ankara yaklaşık üç yılda beş yıl geriye gitti. ABB yönetimi üç yıla yaklaşılan sürede yeni bir yol projesi yapamadı bari mevcut yapılan yolu asfaltlayarak hizmete açsın.”

Esenboğa’nın alternatif yolu tamamlanmalı asfaltlanmalı


MOLOZ VE ATIK ALANINA DÖNÜŞMÜŞ

Haberin Devamı

Stabilize şekilde duran yolun Bağlum tarafındaki kısmına moloz ve atık atıldığına da dikkat çeken Fatih Ünal, “Yol asfaltlanıp hizmete açılmayınca farklı amaçla da kullanılmaya başlanmış. İnşaat molozu, cam parçaları gibi atıkların atıldığı alana dönüşmüş. Siz yolu açmazsanız birileri de gelip bu şekilde burayı kirletir. Yeni bir çevre sorunu da ortaya çıkmış olur” dedi.

Yapımına 2016’da başlanan, Esenboğa-Pursaklar-Keçiören-Yenimahalle-Kahramankazan hattı boyunca uzanan 50 metre genişliğindeki yolun tamamlanmasını isteyen vatandaşlar 2020’de internet üzerinden imza kampanyası da başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!