Esenboğa Metrosu’nda iki proje gündemde

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa Metrosu’nda iki proje gündemde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 12:09

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Esenboğa Havalimanı’nına gidecek olan Keçiören Metrosu’nun, Çubuk’a kadar uzatılmasının gündemde olduğunu söyledi. ATO Başkanı Gürsel Baran’ın, Siteler’i de içine alacak bir metro hattı talebine Bakan Arslan, “Siteler’i de bağlayacak bir raylı sistem olabilir mi? Her iki projeyi de çalışıyoruz ama burada bir önceliklendirme yapmamız lazım” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Keçiören Metrosu’nun Kuyubaşı’ndan Havalimanı’na, oradan da Çubuk’a uzatılmasının gündemde olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ayrıca Siteler’i de bağlayacak bir raylı sistem projesi üzerine çalıştıklarını söyledi.
Ankara Ticaret Odası’nı(ATO) ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ankara’nın ulaşımını rahatlatan Keçiören Metrosu’ndan dolayı Bakan Arslan’a teşekkür eden ATO Başkanı Gürsel Baran, “Siteler bölgesini de içine alacak havaalanı metrosu çok önemli. Bununla ilgili beklentilerimiz olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

İKİ PROJEYİ DE ÇALIŞIYORUZ

Ankara’daki metro çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Arslan ise “Keçiören Metrosu hizmete açıldı. Şimdi AKM’yi Gar üzerinden Kızılay’a uzatacak ihaleyi yaptık. İş fiilen başladı” dedi.
Metronun Keçiören Kuyubaşı’ndan Esenboğa Havalimanı’na, oradan da Çubuk’a uzatılmasının gündemde olduğunu belirten Bakan Arslan, “İhtiyacı görecek şekilde projeyi yeniden revize edelim dedik. Bunun yanında bir şey daha gündeme geldi. Siteler’i de bağlayacak bir raylı sistem olabilir mi? Her iki projeyi de çalışıyoruz ama burada bir önceliklendirme yapmamız lazım” diye konuştu. Bakan Arslan, birkaç alternatif üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

YENİDEN BİR ARAYA GELME ÖNERİSİ

ATO Başkanı Gürsel Bakan, ATO komite ve komisyonlarının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgili olarak gündemlerinde bulunan karar, konu, görüş ve önerilerini de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sundu. Sektörel konuları ele almak üzere yeniden bir araya gelmeyi öneren Bakan Arslan, iş birliği içinde çalışmanın önemine işaret ederek, “Meselelere çözüm odaklı bakıyoruz. Çözüm ortağıyız. Birbirimizi çözüm ortağı olarak görürsek hedefe varırız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!